Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení na wifi.

Dobrý den. Kamarádka má na schodišti připojen na tel. linku modem s wifi. V jedné místnosti používá NB a teď si do druhé místnosti pořídila stolní PC. Bude k PC stačit router, nebo je i jiná možnost? Děkuji za odpověď. :beer::beer::beer:

Předmět Autor Datum
Ten modem má obvykle i LAN konektor, takže by měl stačit kabel a připojit jej k tomu modemu. nový
Jan Fiala 30.06.2022 09:55
Jan Fiala
Já vím, jsem zapomněl napsat že kabel je Bohu žel nereálný. :-( nový
wakar 30.06.2022 10:03
wakar
V zájmu uživatele je opravdu jen a pouze kabel! Z jakých vážných důvodů není možné natáhnout kabel?… nový
ST 30.06.2022 10:23
ST
Nezkoumal jsem kudy přesně ten kabel lze vést, ale bude to asi složité. Modem na jedné straně baráku… nový
wakar 30.06.2022 10:41
wakar
Opravdu zausilujte o ten kabel, protože je to ve vašem zájmu. Kabel tam vydrží desítky let, na rozdí… nový
ST 30.06.2022 10:53
ST
Pokud neklapne ten kabel (což je opravdu to nejlepší a zároveň nejlevnější a nesjpolehlivější řešení… poslední
touchwood 30.06.2022 11:53
touchwood

V zájmu uživatele je opravdu jen a pouze kabel! Z jakých vážných důvodů není možné natáhnout kabel?
Wi-fi cesta je vždy nouzovou alternativou, která nepřinese příliš dobrého. Nicméně lze vyzkoušet TP-Link TL-WN722N. Lze na něm v případě potřeby vyměnit anténu za jinou ziskovější.

Nezkoumal jsem kudy přesně ten kabel lze vést, ale bude to asi složité. Modem na jedné straně baráku na schodišti v mezi patře. Pc na druhé straně baráku. To by znamenalo natáhnout kabel do patra, přes chodbu, dveře a přes celou místnost k PC. Ještě to s kamarádkou proberu, ale moc se jí chtít nebude. :-( Zatím děkuji. :beer::beer::beer:

Opravdu zausilujte o ten kabel, protože je to ve vašem zájmu. Kabel tam vydrží desítky let, na rozdíl od té elektrohračky se základními parametry za pár stovek. Do budoucna kabel můžete použít a přemístit podle potřeby jinam, když ho někdo podle nově požadované metráže střihne a kleštěmi nakrimpuje konektory, tak jako když to za pár let najde. Kdysi jsem všude nekompromisně dával kabely, i proti vůli uživatelů a dnes jsme za to všichni rádi. Éter je mnohdy silně zarušený a probíhá boj o frekvence. Když pohlédnu zpět, tak jsem rozhodoval dobře, tím spíš, že cena mědi je tam kde je - draho a zase jen draho. Tohle je "investice", která se vyplatí. Člověk musí vyrazit vstříc nepohodlí, práci a třeba i dřině s vrtačkou. Poraďte se ve více lidech. Hlavně s někým, kdo dobře zná místní podmínky. Vezměte provázek a začněte počítat metráž. Kreslete si plánek kudy kabeláž potáhnete. K wi-fi se zatím více vyjadřovat nebudu, protože nejsem této volby zastáncem. Na kabelu se nevyplácí šetřit. Na závěr zůstane pocit z dobře odvedené práce a jistota v podobě kabelu.

Pokud neklapne ten kabel (což je opravdu to nejlepší a zároveň nejlevnější a nesjpolehlivější řešení), tak pak hledáš bezdrátového klienta (nikoli router), případně můžeš zkusit ještě powerline adaptéry.

https://www.alza.cz/wifi/aktivni-prvky/dle-funkci/nejprodavanejsi-nejlepsi-klient/18850066.htm

např.: https://www.alza.cz/tp-link-tl-wr802n-d2916229.htm#parametry

nebo ten powerline:
https://www.alza.cz/strong-sada-powerline-1300-duo-fr-d5840818.htm?o=6#recenze

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru