Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Marně se snažím aktivovat systém (Windows 7 Home Premium)

Dle internetu a víceméně i některých z Vás jsem zkusil aktivaci pomocí příkazového řádku.
Pomocí příkazového řádku slmgr.vbs -ipk 11111-11111-11111-11111-11111, kde místo jedniček jsem použil svůj klíč.

Systém napsal, že kód Product Key byl úspěšně nainstalován.

Následně bylo potřeba ručně aktivovat pomocí příkazu slmgr.vbs -ato a tam mi bohužel vyjelo, že je product key zablokován, ale to hlavně možná i díky kroku (který jsem dělal samozřejmě ještě před tímto popisovaným krokem s aktivací pomocí příkazového řádku z tohoto návodu - http://www.servispckupka.cz/jak_aktivovat_windows_7_zmena_produktoveho_klice.php), kdy mi tady radil dotyčný uživatel „Sodrak v 8:10“, který říkal, že příkaz slmgr -rearm vymaže původní aktivaci a poté mám postupovat klasicky, tedy normálně aktivovat jako obvykle - to jsem udělal, a Microsoft mi klíč zablokoval, viz moje odpověď na jeho radu viz čas 21:18 (6.7.2022).
Buď to bylo tím, že jednak příkaz slmgr -rearm není na odstranění údajů o aktivaci, ale pouze na prodloužení doby do aktivace a jednak i proto, že jsem použil už několikátý pokus o aktivaci, tak mi ten stupidní Microsoft klíč zablokoval!
Další instalaci kvůli miliardovému pokusu o aktivaci nepřežiji, tohle byla již druhá instalace systému proto, abych product key nějak konečně aktivoval a jelikož nepomohlo mnohokrát zmíněné, zkusil jsem další pokus a asi toho bylo tolik pokusů, že mi podruhé (tetokrát již v druhém nainstalování windowsu) microsoft klíč zase zablokoval!

To tam v Microsoftu jsou asi fakt padlí na hlavu, že zablokují klíč, ač je pravý a stejně mi jej nešlo aktivovat? Fakt už ztrácím trpělivost, co mám dělat nyní?

Jelikož mi i při první instalačce (myslím té poslední, kdy to nešlo aktivovat), posléze Microsoft klíč zablokoval, nevěděl jsem, zda to není konečná, a tak jsem provedl znovu tu samou instalaci znovu. No a opět mi Microsoft klíč zablokoval!

Příkládám screeny alespoň postupu dle toho přiloženého odkazu, možná by to fungovalo ještě dříve, než by mi Microsoft klíč zase zablokoval, ale Bůh ví, protože jakákoliv aktivace pomocí ručního, online a nebo automatizovaného zatím selhala, takže těžko říct, jestli by před zablokováním klíče Microsoftem aktivace příkazem dle odkazu byla úspěšná? To zjistím asi zase jen třetí přeinstalací?

Zajímavé také je, že při aktivaci příkazovým řádkem (jak říkám, až po zablokování klíče Microsoftem), se tam ukazuje nějaký zvláštní kód nebo ID neodpovídající úspěšně nainstalovaného productu key (klíče). To je asi jen nějaké sériové číslo nebo něco podobného? viz druhý screen

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny