Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Marně se snažím aktivovat systém (Windows 7 Home Premium)

Starší instalačka a použít novější instalační disk myšleno vypálit si instalačku na nový disk znovu?
Tomu nějak nerozumím. Já myslel, že pokud instalačku, kterou jsem si měl samozřejmě normálně stáhnout a nainstalovat (tak jako vždy), jsem si poté vypálil na disk, protože pořád nastavovat a bootvat flash disk a poté v biosu nastavovat prioritu pro bootování z USB mě nebavilo, tak jsem si tehdy vypálil instalačku na disk. Tehdy to z disku šlo (nevím přesně kdy, pár roků zpět).
To má jakože vliv, jestli je to instalačka vypálená na disku, který je starší než 04/2020? Já myslel, že instalačka vypálená na disk je platná kdykoliv, stejně tak klíč, který k tomu mám uložený (napsaný) na bezpečném místě.

Takže takto. Je to elektronicky koupená licence a systém. Takže nejspíše OEM, jak tady někteří zmiňovali, jestli se nemýlím?
Dostal jsem instrukce instalace, samozřejmě product key (platný, protože celé roky a několik instalací opravdu platný byl a není důvod, aby nyní platný nebyl), k tomu samozřejmě odkaz na stažení instalačky .ISO (https://www.adrive.com/public/7G2yFf/cs_windows_7_home_premium_with_sp1_x64_dvd_u_676522.iso - dnes samozřejmě odkaz již nejde, byl to server s úložištěm - každopádně jak vidíte, je to instalačka Windows 7 Home Premium SP1 64 bit)

No a k tomu i instrukce si buď vypálit instalačku na disk a nebo vytvořit bootovací flash disk pomocí programu USB DVD TOOL. Vždycky jsem to dělával přes tu nabootovanou flashku, ale poté mi to přišlo poměrně komplikované vždycky nějakou flashku najít, z ní přetáhnout a vymazat data a tu poté použít na instalačku, tak jsem si tuším na tehdejší instalace vypálil instalačku .ISO na disk.
Je v tom tedy problém a nebo má to nějaký vliv, zda se jedná o instalačku z Nabootované flashky a nebo na disku DVD/CD? Tam je snad jedno, jak dlouho je to vypálené, nebo to má snad každý disk omezenou "dobu trvání instalačky" ?

Díky za vysvětlení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny