Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použití notebooku pouze jako obrazovky pro android

Když notebook je pomalejší a pomalejší, tak to chce vyčistit chlazení (tedy větrák a otvory okolo) - což teda chce u každého NB/PC čas od času udělat - protože pokud se neuchladí a přehřívá, tak procesor zpomaluje, aby se neupekl.

Pokud vyčištění (a případné přepastování) nepomůže ke snížení teplot a rychlejšímu běhu, tak tam nejspíš máš nějaké svintvo, co to zbytečně vytěžuje (viry, malware, nesmyslné programy, windows ...) a je potřeba se toho svinstva zbavit.

Točivému disku může pomoci defragmentace. Pokud by ten disk odcházel, tak by to spíš padalo, nebo se neočekávaně sekalo, než aby to pouze zpomalovalo.

Pokud je NB hardwarově v pořádku a má nainstalovaný (právě a jen) původní software a původní nastavení, tak by měl běžet původní rychlostí. (původní = takové, jako když to před lety běželo rychle) Moje stará "Atomová vražda a Intelova pomsta v jednom" takto běží stejně rychle už asi 10 let.

Další efekt je, že modernější počítače bývají rychlejší a lépe vybavené, takže starší se ve srovnání s nima zdají pomalejší, i když se jejich rychlost nezměnila.

A novější stránky obsahují často stále víc zbytečných chujovin, takže jejich zpracování je stále pomalejší na jakémkoli stroji. To samé se týká i novějších her.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny