Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použití notebooku pouze jako obrazovky pro android

Dobrý den,

můj notebook je pomalejší a pomalejší a tak jsem se chtěl zeptat, než jej vyhodím, jestli neexistuje způsob jak k notebooku připojit telefon (android), kde by notebook sloužil pouze jako obrazovka a vše ostatní by běželo na telefonu. Je něco takového možné?

Díky ze reakci

Předmět Autor Datum
neexistuje (ano existuje toto https://www.youtube.com/watch?v=3KPiN-3MyTg alebo airdroid ale to pano…
fallon (nereg.) 14.07.2022 10:44
fallon (nereg.)
Tá rada vo videu je k ničomu... nie len že to naopak výkon laptopu ešte viac zaťaží, ale konkrétne t…
Ale 14.07.2022 12:29
Ale
no ved ja viem, preto som mu pisal, ze neexistuje.
fallon (nereg.) 15.07.2022 08:39
fallon (nereg.)
Neexistuje,... na to aby mobil s notebookom vedel komunikovať, musí na oboch bežať aspoň nejaký oper…
Ale 14.07.2022 12:26
Ale
Jako monitor ne, pres aplikaci ano. Take zalezi jaky mas telefon, na Samsung nekdy pouziju DeX https…
HPET 14.07.2022 13:07
HPET
Notebook se většinou dá velmi zrychlit tím, že se vyhodí diluviální točivý disk (většinou nějaká 540…
touchwood 14.07.2022 20:53
touchwood
Ak už ideme riešiť laptop, tak prv by som skúsil odjebať okno, a prcnúť tam tučniaka. Až keď toto ne…
Ale 14.07.2022 21:20
Ale
Ano, lze. Zároveň to může posloužit jako zajímavý DIY projekt https://youtu.be/mciEZKSvva8
Kolthy 15.07.2022 00:56
Kolthy
takéto DIY nemá zmysel... to potrebuje dokúpiť plno súčiastok, adaptérov, nástrojov, čo dokopy určit…
Ale 15.07.2022 15:35
Ale
Když notebook je pomalejší a pomalejší, tak to chce vyčistit chlazení (tedy větrák a otvory okolo) -…
gilhad 15.07.2022 02:58
gilhad
Chtělo by to nějaké podrobnosti o tvém notebooku. Zkusil bych vyčistit chlazení, udělat čistou insta…
manas 15.07.2022 10:39
manas
atom fak ne, tady o tom píšou: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/buty/nemusi-se-vzdycky-v-noci… poslední
lední brtník 15.07.2022 15:55
lední brtník

Neexistuje,... na to aby mobil s notebookom vedel komunikovať, musí na oboch bežať aspoň nejaký operačný systém. Riešením v prípade laptopu môže byť nainštalovať odlahčený systém (ako napr. rôzne odlahčené distrá Linux, ako Lubuntu, Absolute Linux, Linux Lite, a pod.), či možno len hypervisor (napr. XEN), kde by bežal len VNC klient. V takom prípade je možné sa cez VNC pripojiť k mobilu a ovládať telefón z laptopu, aj vidieť obsahom telefónu na obrazovke laptopu.

Jako monitor ne, pres aplikaci ano.
Take zalezi jaky mas telefon, na Samsung nekdy pouziju DeX https://www.samsung.com/us/apps/dex/ (pres kabel = rychlejsi odezva nebo bezdratove)
Kdyby slo jen o minitor, nektere to podporuji (pres USB-C).

můj notebook je pomalejší a pomalejší a tak jsem se chtěl zeptat, než jej vyhodím

Tak tam nainstaluj nejaky lehci OS (typu Windows 10 Tiny, Linuxove distribuce, popripade Android OS x86 nebo Chromebook - dle HW pozadavku, nebo z neho udelej jen Thin clienta).

Notebook se většinou dá velmi zrychlit tím, že se vyhodí diluviální točivý disk (většinou nějaká 5400RPM vražda) a nahradí se SSD, na který se naklonuje stávající OS. Následně se z něj vyhází tunítka a čistítka (např. CCleaner), plus tuny uživatelského bordelu jako antiviry, "nutné" programy apod.

I 10 let staré stroje mají výkonu na rozdávání. (edit: pokud to tedy není nějaká Atomová vražda nebo jiná Intelova pomsta)

Ak už ideme riešiť laptop, tak prv by som skúsil odjebať okno, a prcnúť tam tučniaka. Až keď toto nepomôže, skúsil by som prv skontrolovať, kde je úzke hrdlo, pomocou nejakého monitoru prostriedkov, čo vie aj IO disku sledovať. Potom čo by bol najpravdepodobnejší scenár disk, by som vymenil 5400rpm rotačák za nejaké rozumné SSD... druhé dosť možné by bolo rozšírenie RAM. Ak by toto nepomohlo, tak je notebook aj tak do koša. Ale to by už zistil z monitoru prostriedkov alebo resp. by napísal čo to presne za model je s akým CPU, a to by sa už dalo povedať či je to lepšie ako dekorácia na smetisku alebo či je to ešte prakticky použiteľné.

takéto DIY nemá zmysel... to potrebuje dokúpiť plno súčiastok, adaptérov, nástrojov, čo dokopy určite stojí viac než je hodnota toho starého laptopu, musí sa s tým drbať... a často krát je to len "pokus omyl", kde je šanca že to bude fungovať malá, a aj keď to predsa len sa podarí zfunkčniť, tak používateľský zážitok bude mizivý.

To vážne je len pre technických magorov, čo to majú ako zábavu, ale určite nie pre bežného používateľa, čo by to chcel bežne používať.

Tak ono istým spôsobom je možné všetko, aj vykopať studňu čajovou lyžičkou.... ale....

Když notebook je pomalejší a pomalejší, tak to chce vyčistit chlazení (tedy větrák a otvory okolo) - což teda chce u každého NB/PC čas od času udělat - protože pokud se neuchladí a přehřívá, tak procesor zpomaluje, aby se neupekl.

Pokud vyčištění (a případné přepastování) nepomůže ke snížení teplot a rychlejšímu běhu, tak tam nejspíš máš nějaké svintvo, co to zbytečně vytěžuje (viry, malware, nesmyslné programy, windows ...) a je potřeba se toho svinstva zbavit.

Točivému disku může pomoci defragmentace. Pokud by ten disk odcházel, tak by to spíš padalo, nebo se neočekávaně sekalo, než aby to pouze zpomalovalo.

Pokud je NB hardwarově v pořádku a má nainstalovaný (právě a jen) původní software a původní nastavení, tak by měl běžet původní rychlostí. (původní = takové, jako když to před lety běželo rychle) Moje stará "Atomová vražda a Intelova pomsta v jednom" takto běží stejně rychle už asi 10 let.

Další efekt je, že modernější počítače bývají rychlejší a lépe vybavené, takže starší se ve srovnání s nima zdají pomalejší, i když se jejich rychlost nezměnila.

A novější stránky obsahují často stále víc zbytečných chujovin, takže jejich zpracování je stále pomalejší na jakémkoli stroji. To samé se týká i novějších her.

Chtělo by to nějaké podrobnosti o tvém notebooku. Zkusil bych vyčistit chlazení, udělat čistou instalaci OS, pokud je OS na HDD tak zvážit SSD a Linux nezní marně.
Mám tu vraždu z roku 2009 s Celeronem T3000 1,8GHz, 4GB RAM a když NTB má jen SATA II koupil jsem 120GB SSD. Provozuji ho na Linux Mint 20.3 MATE a na internet a online videa je plně dostačující. S Windows 7 a 10 byl nepoužitelnej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru