Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobily a multi notifikace při více zařízeních

Dobrý den, hledám radu jak je to u systému android a př. smartphonů s notifikacemi z každodenních aplikací (př. Messenger, What's up, email aplikace, Zásilkovna atp..) pokud mám více mobilů, kde jsem k těmto aplikacím zároveň přihlášen. Mám problém, že mi na nový mobil z většiny těchto aplikací notifikace nechodí a chodí na staré, i když třeba vypnu internet a nejsou tak "doručeny". Na novém mám samozřejmě u těch appek notifikace povoleny. Mohu to nějak ovlivnit? Cíl je, abych nemusel ty appky mazat ze starých telefonů (někde ani nemůžu). Mohu nějak změnit prioritu kam se notifikace odesílá, či něco takového? Nerozumím tomu, jak to funguje. Třeba ten Messenger mi při zapnutí internetu po delší době naskočí notifikace zpráv i dávno přečtených na jiném zařízení.. Což člověk nechce, ale teď mám spíš opačný problém. Na nový telefon mi nic nechodí (Messenger ano), protože to pravděpodobně dorazí jen na jedno jiné zařízení. Děkuji za osvětu.

Předmět Autor Datum
Nekteré aplikace jsou na určitých zařízeních jako nastaveny výchozí (default / principalní) na které… nový
HPET 16.07.2022 15:40
HPET
Tohle je ciste na tech aplikacich. Napriklad u FIO se posila overovaci instrukce do aplikace simulta… nový
RedMaX 17.07.2022 02:46
RedMaX
Děkuji za obsáhlou odpověď, toho jsem se obával. Mám několik zařízeních, kde jsem se odhlásil, ale p… nový
Mojmírek 17.07.2022 08:28
Mojmírek
Takže ani vypnutí toho rozbitého telefonu nezmění prioritu notifikace No to zmeni. Kdyz je mobil vy… poslední
RedMaX 17.07.2022 10:14
RedMaX

Nekteré aplikace jsou na určitých zařízeních jako nastaveny výchozí (default / principalní) na které mají chodit, tak bych se podíval i na to.
Kupříkladu jen na jeden telefon mi chodí ověřovací zpravy (banka, apple etc) i když na druhém mam ten stejný ůčet.

Tohle je ciste na tech aplikacich. Napriklad u FIO se posila overovaci instrukce do aplikace simultalne vsude, kde to ma uzivatel nastaveno. U AirBanky to posilaji jen na jeden vybrany mobil, rozumej jen do jedne aplikace, vic jich nastavit nelze. Nekomu vyhovuje vic pristup AirBanky a nutno dodat tento pristup ma vetsina bank, no mne vyhovuje to simultalni posilani, jak to ma FIO.

Jemu jde o neco jineho, aby mu treba ten Messenger prisel uplne vsude nebo jen do noveho mobilu a to si myslim nastavit nejde, pokud ma Messenger nainstalovany na vsech mobilech a nezakaze tam ty notifikace, budou chodit simultalne vsude. To ale tazateli take nefunguje a nekde to chodi se zpozdenim. To je proto, ze mobily ve stavu, kdy maji zhasnutou obrazovku, bezne uspavaji sitove sluzby a tudiz to prijde spis do stareho mobilu, se starym Androidem, kde to uspavani aplikaci a sitovych sluzeb nebylo tak agresivne nastavene, jak to ma dnesni Android.
Udelat se s tim nic moc neda, Android si to ridi sam a prostor pro nejake nastavovani uzivatelem nedava. Navic Google pocita s tim, ze ma kazdy clovek jen jeden telefon a tomu to rozhrani telefonu prizpusobuje.

Mam takhle dva mobilni telefony a funguje mi to nespolehlive take. Zkousel jsem s tim neco udelat, ale nikam jsem se moc nedopracoval. Pokud s tim takhle uzivatel nechce zit, ma podle meho nazoru jedinou moznost, odhlasit se na starych telefonech a pouzivat jen ten jeden novy.

Děkuji za obsáhlou odpověď, toho jsem se obával. Mám několik zařízeních, kde jsem se odhlásil, ale poslední telefon se rozbil display a nic na něm neudělám, i když "jede". Jelikož na nový to nechodí, tak předpokládám že chodí na ten rozbitý kde to nevidím. Takže ani vypnutí toho rozbitého telefonu nezmění prioritu notifikace :/

Takže ani vypnutí toho rozbitého telefonu nezmění prioritu notifikace

No to zmeni. Kdyz je mobil vypnuty, tak to tam nemuze chodit, pokud se bavime o aplikacich, ktere si prioritu nenastavuji samy, respektive to neposilaji jen na jedno zarizeni. V druhem pripade to musis nastavit v te aplikaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru