Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s chladením procesora

Tak ako píše HPET tiež myslím že ak sa to tam dotýka kov/kov tak si CPU chladič odoberá veľké množstvo tepla od GPU. Alebo ak je to aj bez kontaktu veľmi tesne vedľa seba...

Lorenzo na tvojom mieste by som ako prvé skúsil otáčky. Proste zvýšiť aj na úkor hlučnosti a zistiť že na akých RPM sa dostaneš na 60-65C v záťaži. V záťaži niektoré zostavy bežia až na 1500-2000RPM pre 120mm vetráky. Ako druhé skontroluj usadenie CPU chladiča a rovno by som vymenil CPU pastu. Ja používam ARCTIC MX4, ak chceš niečo lepšie tak sú aj drahšie. Ak nič nepomôže tak pridaj tie vetráky na výfuk a samozrejme to čo tam máš osadené ako ULN ti takto výkonné komponenty nezvládne. Ak nič nepomôže a príčina je tá blízkosť GPU tak jedine tam osadiť vodníka.

Bola by aj možnosť osadiť GPU nižšie do dolného x16 slotu ak je príčina zahrievania CPU tá GPU. Skontroluj si či je ten slot plnohodnotný a môžeš skúsiť. Tam ale zase môžeš vyriešiť jedno a vytvoriť problém druhý. Grafika je lepšie ak je takto ako máš teraz. Záleží koľko ti ostane v skrinke od toho plechu nad PSU. Za vyskúšanie nič nedáš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny