Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s chladením procesora

Lietaš od extrému do extrému a ako tu už niekto iný spomenul robíš čo ti najviac vyhovuje a nie čo ti niekto poradí. Chladiaci výkon majú tieto vetráky silný ale slovíčko industrial tam nie je len tak pre srandu. https://noctua.at/en/nf-a14-industrialppc-3000-pwm prečítaj si popis, to hlavné je v prvej a poslednej vete. Že sú výkonne nevadí a že budú hlučnejšie na tých max.RPM je jasné, nemám ich otestované tieto industrial čiže neviem ako proti bežným NOCTUA alebo ich séria REDUX no typujem že budú na rovnakých RPM podobne hlučné. Problém sú tie minimálne otáčky. Konkrétne tento začína na 800RPM čiže PC bude v idle, budeš len niečo hľadať na webe a tie vetráky pôjdu na 800RPM. To je o dosť viac ako je potrebné a úroveň RPM ktorá sa dá považovať za nehlučnú je nižšie.

Pozri si tieto:
https://www.alza.sk/noctua-nf-p14s-redux-1500-pwm-d2146216.htm
https://www.alza.sk/noctua-nf-p12-redux-1700-pwm-d5759750.htm
Ak ti to skrinka umožňuje tak dopredu osadiť 2x140mm a 4x120mm(CPU,dozadu,2xhore). Nemusia to byť vyslovene tieto REDUX. Sú aj iné značky ktoré robia dobré vetráky. Ja ale považujem tieto za takú zlatú strednú cestu. Obecne sa považuje ich hlavná sračkovo hnedá séria za lepšiu ale ja myslím že ani nie. Už len tá farba kde koho odradí :-D
Toto je z môjho pohľadu dobre chladenie a ak to ale nebude stačiť tak netreba do nepríčetnosti pridávať RPM a počet vetrákov. Silnejšie CPU už môže vyžadovať vodníka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny