Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD sa vizuálne tvári ako iný HDD

Ahojte

Chcel by som Vás poprosiť o radu, či náhodou niekto nevie, čo sa mohlo stať. Mal som v dokovacej stanici (ICY BOX) dva HDD. Jeden má veľkosť 1TB (mám tam nejaké zálohy) a ten druhý má 500GB. Zapol som DOK a načitalo mi oba disky. Keď som chcel ísť na ten 1TB, tak mi to napísalo , že nie je prístupný a DOK indikoval ledkou, že ten 1TB na niečom pracuje. Trvalo to 30 sekúnd, tak som DOK cez Windows(Win10) odpojil a resetol PC. Keď som opäť DOK zapol, načítalo oba disky ale ten 1TB bol zrazu identický s tým 500GB. Rovnaké adresáre a súbory. Keď som však pozrel na ich veľkosť a voľné miesto, nič sa na tom 1TB nezmenilo. Mal zaplnených 800GB a 200GB mal voľných. Tak ako predtým. Len vizuálne tam má adresáre toho 500GB disku. Nevidím proste súbory 1TB disku, ktoré tam evidentne sú , keďže 800GB má plných. Keď som vošiel do tých adresárov, ktoré sú presným zrkadlom 500GB disku, buď tam nič nebolo , ale len jeden či dva súbory z pôvodných napr. 200. Keď som skúsil nejaký súbor (video, obrázok, dokument) otvoriť, tak ho samozrejme otvoriť nevie (napíše , že ten súbor bol poškodený alebo nie je podporovaný), lebo tam v skutočnosti nie je. Vedel by mi niekto poradiť , ako túto vrstvu, či čo to je, dať preč a vidieť opäť pôvodné súbory? Za každú radu budem vďačný.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tipuju že ten krám má klonovací tlačítko a tak ti přepsal obsah. (a zničil původní data, nepřepsaný…
lední brtník 18.07.2022 17:54
lední brtník
Ahoj, áno , má to klonovacie tlačidlo, to sa ale nedá len tak náhodou aktivovať ako tu píšeš , to so…
ma_jo 19.07.2022 11:33
ma_jo
nechtěl jsem doporučovat "testdisk" - je účinnější, ale má trochu nepřátelské textové ovládání. jest…
lední brtník 19.07.2022 16:34
lední brtník
Za mě jsou TestDisk, Recuva a PhotoRec asi nejlepší programy na obnovu dat. Pravda, uživatelské rozh… nový
Lukas1982 19.07.2022 17:00
Lukas1982
No buď odešel box nebo jeden z těch disků. Zvolil bych řešení sehnat disk na zálohu nejmíň teda 1tb.…
MM_tank 19.07.2022 16:18
MM_tank
Ahoj, ako prvé, vďaka za radu. Tiež ma to napadlo , len mám v Pc full obsadenosť 6 diskov, tak som h… nový
ma_jo 20.07.2022 00:12
ma_jo
I to je možné ... že prostě ten "sokl" má chybný FW a v nějaké atypické/chybové/výjimečné/zriedkavé… poslední
dsa 20.07.2022 07:58
dsa

tipuju že ten krám má klonovací tlačítko a tak ti přepsal obsah. (a zničil původní data, nepřepsaný zbytek ti možná ukáže recuva)

já potřebuju vědět co s tím dělám, žádná tupá čínská automatika. nikdy bych nevzal stojan se 2 pozicemi, kde klonování spustím tak, že ho omylem vezmu do ruky.

No buď odešel box nebo jeden z těch disků.
Zvolil bych řešení sehnat disk na zálohu nejmíň teda 1tb.
Rozebrat ten box. Připojit jeden z disku k PC spolu s novým a zjistit nakopírovat data.
Pokud tam data nebudou zkusit software na obnovu dat nepr getdataback, rstudio
Žádný normální program nebude zapisovat to obnově na ten dotyčný disk.

Ahoj, ako prvé, vďaka za radu. Tiež ma to napadlo , len mám v Pc full obsadenosť 6 diskov, tak som ho ešte neotváral.. Ale vyskúšam to. Box ináč funguje normálne, skúsil som tam pripojiť iné disky a žiaden problém. Neviem, či má význam ho rozoberať. Novinkou však je(a preto tvrdím), že sa nespustilo žiadne klonovanie, že na tom 500GB disku, ktorý sa mal akože naklonovať na ten 1TB, sú adresáre aj z toho 1TB, v ktorých súbory tiež z časti fungujú a z časti nie. Ako keby si oba disky navzájom niečo prepísali. Nevšimol som si to predtým , pretože ten 500GB fungoval...až keď som si ho prechádzal, tak som zistil, že sú tam 3 adresáre z toho 1TB. Takže ten 1TB je kópia toho 500GB ale skoro nič tam nefunguje a naopak ten 500GB má 3 adresáre z toho 1TB , ktoré fungujú na 50%. Nemohli sa proste klonovať navzájom naraz...Som rozmýšľal, či im systém v tom momente(bolo to fakt max 30 sekúnd) nemohol nejak priradiť to isté písmeno diskovej jednotky a tie disky sa nejak v istých sektoroch premiešali. Neviem. Skúsim to dať normálne do bedne a uvidím, či tam bude nejaká zmena. Ešte raz dik

I to je možné ... že prostě ten "sokl" má chybný FW a v nějaké atypické/chybové/výjimečné/zriedkavé situaci špatně komunikoval s OS. Už bych tam 2 HDD současně nedával. Nebos v nějakém chvilkovém zatmění z toho udělal 1 oddíl :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru