Předmět Autor Datum
Pravdepodobne robíš všetko správne. Podporuje zrkadlenie aj tvoj mobil? Ja som skúšal zrkadliť u mňa… nový
KMX 23.07.2022 12:08
KMX
A umí ta televize vůbec Miracast? Typ z tebe máme páčit? Dělá to jen jeden telefon, nebo více? U něk… nový
Sharkjd 23.07.2022 12:26
Sharkjd
Promiň, vynasnažím se být míň blbý. TOTO: th-65ax800z.specs.html. Telefony jsou Redmi 5+, Redmi 4, t… nový
mif 23.07.2022 12:58
mif
Podmínkou je, aby tv a telefon byly připojeny do stejné sítě. TV vysílá do sítě id zařízení, že je "… nový
TNT 23.07.2022 14:27
TNT
Či to obe zariadenia(TV/mobil) podporujú nebude nikto zisťovať za teba. Nehnevaj sa a neber to v zlo… nový
KMX 23.07.2022 14:40
KMX
Zrovna doma nějaké starší Xiaomi v šuplíku mám. A je to právě ten případ, kdy to tam mají tak zvlášt… nový
sharkjdd 23.07.2022 16:42
sharkjdd
Na mobilu používám k tomu tuto aplikacihttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://… nový
Rakip 23.07.2022 17:09
Rakip
... a přitom stačí vložit normální odkaz. https://play.google.com/store/apps/details?id=cast.video.… nový
host 23.07.2022 17:14
host
No to bych rád,ale nevím proč to u mě vždy je v tolka řádcích. nový
Rakip 23.07.2022 18:19
Rakip
Asi kopíruješ odkaz z Googlu a ne z adresního řádku prohlížeče...? nový
host 23.07.2022 18:27
host
Tak asi to bude tím,ale jinde i když to dělám takto se to ukazuje normálně. Jen tu je to v tolika řá… nový
Rakip 23.07.2022 18:33
Rakip
Nejsi v tom sám. Mám TV od Sony, též na Androidu. Mobil Xiaomi Redmi 9T a jsem na tom stejně v prdel… nový
Prasak 23.07.2022 19:55
Prasak
To neni verze Android že ? Běz jen Marketu (aplikaci) a stahni/povol aplilaci “mirroring”. U nektery… nový
HPET 24.07.2022 00:33
HPET
Aplikácia tretej strany zdieľaná vyššie je to vôbec bezpečné prevádzkovať niečo takéto? Dávnejšie so… nový
KMX 24.07.2022 06:33
KMX
Alespon na mojich zařízeních (na bazy OS Android) mam jiz vystaveny casting takže v postatě žádné ap… nový
HPET 24.07.2022 08:17
HPET
Lepší je nepoužívat zrcadlení obrazovky, ale streamování obsahu. Na fotky a videa jsou dnes Google F… nový
sharkjdd 24.07.2022 09:26
sharkjdd
Ja pouzivam jen : 1) SamsungDEX 2) Stream iPrima (jelikoz neni na ATV) 3) A kdyz se divam na Youtube… nový
HPET 24.07.2022 10:22
HPET
u streamování z founu musíš řešit, že to TV Panák s nativními aplikacemi v OS přehraje, má tam jeden… nový
TNT 24.07.2022 10:26
TNT
To s tým 5ghz pripojením určite skúsim. Ak to pomôže s plynulosťou prehrávaného videa tak to ti vopr… nový
KMX 24.07.2022 13:17
KMX
Nejde o 5GHz, ide o tom, ze pri pouziti 2.4 sa ti telefon prepina neustale z modu klient voci tvojmu… nový
fleg 24.07.2022 20:41
fleg
Mno, nejde to, technologie to neumožňuje. Všem děkuju, že mi vstřícně odpověděli a nebyli na mě hnus… nový
mif 24.07.2022 14:22
mif
Zkusil jsi tu postnutou aplikaci? Já ji dnes dal do telefonu děckám (Poco 5G, Redmi 8T) a oběma se m… nový
Prasak 24.07.2022 21:32
Prasak
Předem se omlouvám za exhumaci threadu. Asi mě zastřelíte, ale mám další otázku. Tu telku jsme vráti… poslední
mif 16.09.2022 17:13
mif

Pravdepodobne robíš všetko správne. Podporuje zrkadlenie aj tvoj mobil? Ja som skúšal zrkadliť u mňa doma v obývačke z viacerých mobilov. Keď niekto dôjde na návštevu a proste niekedy to funguje a niekedy nefunguje. Ja mám mobil ktorým to nefunguje hoci je v hornej lište možnosť/funkcia zrkadlenia to hneď neznamená že mobil aj reálne umožňuje zrkadlenie. Dohľadaj si info na webe či tvoj mobil umožnuje... Ešte dodám že zrkadlenie v závislosti od mobilu a TV trvá rozlične dlho kým sa to prepojí. Už som sa stretol aj s tým že trvalo 30 sekúnd kým sa naviazalo spojenie.

A umí ta televize vůbec Miracast? Typ z tebe máme páčit? Dělá to jen jeden telefon, nebo více? U některých Androidu byl ten Miracast tak divně skryt. Ale typ telefonu ses také neracil uvést. :-)

Když jsi v YouTube aplikaci, posílat video do TV jde?

Podmínkou je, aby tv a telefon byly připojeny do stejné sítě. TV vysílá do sítě id zařízení, že je "na příjmu", teď jde jen o to jaké zařízení s ní bude komunikovat. ty xiaomi founy nejspíš nemají v androidu standardně zapracované "cast" nebo "mirror" řešení a tak na to musíš jít přes appku, v playi toho je hodně a zkus nějakou hodně stahovanou, pak v té apce bys měl najít tvoji TV

vidím na youtube podle uvedené značky, že se jedná o televizi s openbsd softwarovým řešením (humpolácké aplikace s minimální nabídkou v panasonic storu :-) ), aspoň tak předpokládám podle své 10 let staré smarttv pana a furt to vypadá po letech skoro stejně bídně :-)

Či to obe zariadenia(TV/mobil) podporujú nebude nikto zisťovať za teba. Nehnevaj sa a neber to v zlom ak ťa niekto "uráža" ale zamysli sa nad dotazom ktorý si položil. Prídeš niekde a povieš že máš nejaký problém a nešpecifikuješ o čo sa jedná. Žijeme v 21. storočí a všetkého je mnoho. Koľko rôznych modelov TV sa aktuálne celosvetovo predáva? Jasné že je dnes mnoho vecí štandardizovaných a kompatibilných ale nie všetko. Povedal by som že v oblasti elektroniky neexistuje nič čo nie je potrebné presne špecifikovať značkou a presným typom/modelom. Platí to ale prakticky v každej oblasti.

Zrovna doma nějaké starší Xiaomi v šuplíku mám. A je to právě ten případ, kdy to tam mají tak zvláštně. Přes se to snažíš udělat?

Já když dám v notifikační liště to jejich "Přenášení", nenajde mi to nic. Musím vlézt do Nastavení – Připojení a sdílení – Bezdrátový displej. Tam to nechat klidně 30 sekund a zjeví se mi tam jak televize, tak Macbook.

Nejsi v tom sám. Mám TV od Sony, též na Androidu. Mobil Xiaomi Redmi 9T a jsem na tom stejně v prdeli, jako ty. Není problém poslat do TV stream z internetu (tedy z Youtube, či jiných zdrojů, prostě kliknu na ikonu na mobilu a ten pošle link do TV). Ale nazrcadlit plochu se mi nepodařilo. Na staré TV od LG to šlo, ta měla vlastní OS, ale na Androidu to chce nejspíš nějakou appku do TV a já nevím, jakou použít. Zdarma mi nefungovaly a platit za něco, o čem nevím, zda to bude fungovat, se mi nechce. Takže žiju bez Miracastu.

Edit:
Zkusil jsem tu výše postnutou aplikaci a ono to funguje! Nevím, zda stačila jen ta aplikace, protože jsem k tomu pro jistotu v TV zapnul ještě Airplay, co byl v TV nainstalován. Je to sice pro Apple (podle popisku), ale mobil se s TV spároval a nazrcadlil.
Tímto děkuji ostatním za vyřešení dávnýho problému.

To neni verze Android že ? Běz jen Marketu (aplikaci) a stahni/povol aplilaci “mirroring”.
U nekterych TV musi byt povolena app TV Cast, TV s android co nejdou detektovat zpravidla zabere odinstalace aktualizace Chromecast built-inU nekterych TV, jsem i videl, ze bylo zapotreby pro sdileni pres internet jit pres menu vystupu : HDM1, HDMI2, USB, "Duplikace obrazovky" jako treba u televizoru Philips s OS Saphi".

PS: Na telefonu pouzivam jen "Smart View". Jo, a uz se mi stalo, ze jsem musel vypnou a zapnout TV nebo telefon aby to fugovalo.

Aplikácia tretej strany zdieľaná vyššie je to vôbec bezpečné prevádzkovať niečo takéto? Dávnejšie som niečo podobné skúšal a fungovalo to aj keď môj mobil neumožňuje v základe zrkadlenie. Aj tak to ale nepoužívam. Z toho čo som doteraz videl tak je to zrkadlenie vhodné maximálne na statický obraz/fotky. Videá sa sekajú, obraz je neplynulý a vytvárajú sa artefakty. Ja som pred kúpou novej TV očakával viac. Zrkadlenie je veľké sklamanie a snáď to v budúcnosti bude napredovať aby bolo možné zdieľať akýkoľvek obsah aspoň v nejakej rozumnej kvalite.

Lepší je nepoužívat zrcadlení obrazovky, ale streamování obsahu. Na fotky a videa jsou dnes Google Fotky, na filmy pak třeba VLC. Všechno bez sekání v dobré kvalitě.

Ani vlastně nevím, k čemu sdílet displej telefonu. Snad jen pro někoho hry? Ale kvůli té latenci to stejně moc nepůjde.

Ja pouzivam jen :
1) SamsungDEX
2) Stream iPrima (jelikoz neni na ATV)
3) A kdyz se divam na Youtube tak nekdy neco poslu do TV, ale to vylozene nekopiruju obraz (v podstate se otevre Youtube na TV a spusti se pozadovany obsah).
4) RadioPovidka. (posleh audio knih, po spusteni vypnu na TV obraz a necham jen zvuk)

PS: Ovsem latenci mam vybornou.

u streamování z founu musíš řešit, že to TV Panák s nativními aplikacemi v OS přehraje, má tam jeden dlna "jednoduchý" přehrávač, panasonic má store aplikace jen na přehrání televizního obsahu korporací Netflix apod. kdo chce víc softwaru tak se nákupu panasoniku vyhne nebo musí koupit krabičku s Androidem

zrcadlení je dobré pro rychlé prezentace obsahu telefonu dalším osobám, stylem hele tohle vám ukážu,ta pomalost latence tak nevadí, horší je to s rozlišením a zajištění co nejvyšší kvality obrazu a to je alchymie - pořešit spojení tv kabelem, wifi v 5G, když je vysoká konektivita tak zjistit co způsobuje descaling videa

To s tým 5ghz pripojením určite skúsim. Ak to pomôže s plynulosťou prehrávaného videa tak to ti vopred ďakujem za TIP. Nemám aktuálne doma žiaden mobil po ruke s podporou zrkadlenia. Viem že mám TV pripojený k 2,4ghz sieti a poväčšine aj všetko ostatné. Ak je ale vhodnejšia 5ghz sieť pre takéto zrkadlenie tak to rovno prehodím v TV na túto sieť a tiež pre mobily z ktorých sa bude zrkadliť.

Nejde o 5GHz, ide o tom, ze pri pouziti 2.4 sa ti telefon prepina neustale z modu klient voci tvojmu ap do castovacieho modu pre tvoju tv, co sposobuje problem so prenosom...bud sa ti trha cele video, pripadne video a zvuk nie su synchornne.
Pouzitie 5GHz vyriesi tento problem tk, ze sa pripojis na svoje AP cez 5G a k Tv pojdes cez 2.4.

Zkusil jsi tu postnutou aplikaci? Já ji dnes dal do telefonu děckám (Poco 5G, Redmi 8T) a oběma se mobil s TV spojil na první pokus. Okamžitě jsme prohlídli fotky, co jsme přes den všichni nabouchali na vejletě. Ani není třeba na TV cokoliv přepínat, stačí na to ta aplikace v mobilu.

Předem se omlouvám za exhumaci threadu. Asi mě zastřelíte, ale mám další otázku. Tu telku jsme vrátili, protože vykazovala nehomogenity v podsvětlení v takové míře, že jsem to nemohl akceptovat (popravdě, moja řvala jak tur a já fungoval ]:)). Místo ní jsme pořídili Panasonic TX-50LX650 (menší a levnější), která je teď v obýváku tak akorát. Ale dosti keců. Má to stejný OS (čistý Androš), obrázek /zatím/ jak francouzské víno (jsme oba slepí, vyhovuje). Na zrcadlení používáme appku AllMirror, funguje. Ale: chybí nám tam funkce "back" - tlačítko, které je na DO, funguje pouze v rámci menu. Jak se dá (pokud jo) přepínat mezi dvěma naposledy zvolenými kanály? Jde to vůbec? V manuálu jsem nic nenašel a máma opět skuhrá. Máte někdo řešení (pokud existuje)? Předem dík za potenciální rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru