Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dešifrování souborů .vvew po napadení počítače virem/malwarem

Dobrý den.
Naneštěstí mi dnes někdo hacnkul PC, respektive zkrátka ani nevím jak, neboť jsem žádné programy neinstaloval ani nestahoval ani nic podobného, mi dneska nějaký de*il, kterého to očividně hodně baví, zašifroval virem/malarem většin souborů, a to hlavně JPG, případně i .exe soubory a zkrátka jakékoliv soubory dále typu .pdf, .doc apod, kdy z původních souborů .jpg vzniklo .jpg.vvew, z .pdf vzniklo .pdf.vvew apod.
Byl to docela humusácký a velmi odolný virus, vůbec se mi nedařilo jej z PC odstranit, a to ani pomocí těch nejúčinnějších metod. Nakonec jsem pomocí bodu obnovy a odstranění škodlivých spouštěcích .exe souborů a aplikací virus odstranil. Virus mi způsobovat samovolné spouštění mnoha dalších naprogramovaných malwarů, procesor vytěžoval na 100 %, dokonce nešlo použít jakékoliv účinné softwary pro jejich zneškodnění.
Nakonec se mi viry/malare podařilo je z PC odstranit.

Ovšem, bohužel, i po bodu obnovení zůstaly dokumenty a soubory zašifrovány a co jsem našel na internetu, tak poměrně šikovně.
Zkoušel jsem dle videií na youtube, která jsou dle mě stejně neúčinná jako rady a řešení, vše dešifrovat. Neúspěšně. Nastavení v registrech dle videí nezabralo (mnohdy stejně ve videu měl dotyčný zcela jiné soubory a registry, než já, takže se postup stejně neshodoval).
Dle stránky https://virus-removal-guide.net/cs/73473-vvew-ransomware/, jsem si stáhnul i případný Emsisoft Decryptor for STOP Djvu ale nic se neděje, respektive žádný úspěch, napsalo to ERROR.

Navíc jsem ještě dal na soubory zašifrované .vvew kliknul, aby se otevírala tato přípona např. vždy ve Microsoft Office 2010 Picture Manager, takže se teď všechny soubory zašifrované s .vvew jeví jako obrázkové (bez ohledu na původní příponu), takže ikony se změnily na ikony Picture Manager, ale samozřejmě ani .jpg.vvew nelze v picture manager otevřít, stále jsou prostě zašifrované.

Pomůže mi, prosím, někdo, jak úspěšně dešifrovat ony soubory, případně jakou cestu použít (klidně i přes případné nastavení registrů, jako tomu je na mnoha videích na youtube - ale jak jsem psal, mě se to dle návodu nepodařilo, navíc ne úplně všemu jsem tam rozuměl.

Přikládám i ukázku, jak vypadají soubory po zašifrování ([i].jpg -> .jpg.vvew; .pdf -> .pdf.vvew[/i] atd...)

Děkuji Vám moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je možné získat nějaké menší poškozené soubory? Raději od všech těchto původních přípon - PDF, JPG,…
ST 31.07.2022 20:19
ST
Připomínám ty vzorky... Možná nejsem jediný očekávající reakci.
ST 05.08.2022 12:20
ST
Neotravuj, teď na tebe nemá čas! :-p poslední
host 05.08.2022 12:26
host

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru