Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký zdroj zvolit pro PC sestavu?

bude zdroj pracovať na 50%. Mnoho zdrojov uvádza že práve takéto zaťaženie je optimálne.

Kde to kdo uvádí?

Je to blbost. Mně se zdá, že někteří výrobci potřebují prodávat drahé zdroje s vysokou marží, tak s tímto nesmyslem přišli. Nebo je to nějaký blud, který na netu rozšířili frkulíni, kteří si pořídili nesmyslné zdroje, které nedokáží vytížit.

Odjakživa byla ideální spotřeba na zdroji na maximu účinnosti, to jest při vytížení mezi 80-90%. A při nižší zátěži rychle klesala dolu. Nicméně pro moderní zdroj už není žádný problém i spotřeba mezi 40-90%. Ovšem tvrdit, že 50% je optimální nebo že na 50% začíná optimální funkce jsou dvě zcela rozdílné věci.

Osobně považuju 1000W zdroj za naprostý úlet a vím, že takový zdroj a především takovou spotřebu nikdy mít na svém PC nechci. Zvlášť u lidí, kteří si i dnes pořizují žravý procesor od Intelu, ovšem tahle má premisa neplatí a asi to pro ně není špatný nápad,pořídit zdroj, který vydrží i případný upgrade procesoru. To je již na zvážení každého, jak se k tomu postaví. Já si designuju PC tak, abych se vlezl do 500W, tudíž i zdroj si designuju jen o něco víc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny