Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na tomto počítači W10 nepoběží (podpora procesoru kritické funkce CompareExchange128)

Ahoj všem.
Rozhodnul jsem se konečně z Windows 7 Home Premium přejít na Windows 10 Pro.
Včera jsem si zakoupil licenci (licenční klíč - elektronický) a jednoduše jsem dle instrukcí od Microsoftu stáhnul instalační nástroj, pomocí kterého jsem vytvořil Bootovací USB flash disk s instalačkou.
Jakmile jsem spustil instalaci W10, čekalo mě nemilé překvapení, a to hláška, cituji:

„Na tomto počítači Windows 10 nepoběží... Procesor počítače nepodporuje kritickou funkci (CompareExchange128)“.

Celou dobu jsem myslel, že můj PC, ač staříček, minimální požadavky pro W10 splňuje, a těmato mininálními požadavky jsou: (RAM: 1 GB pro 32bitovou verzi a 2 GB pro 64bitovou verzi;
Volné místo na pevném disku: 16 GB pro 32bitovou verzi operačního systému, 32 GB pro 64bitovou verzi operačního systému Grafická karta: DirectX 9 nebo novější s ovladačem WDDM 1.0
Obrazovka: 800x600)
.

Asi jsem se tedy mýlil, proto přikládám alespoň základní výpis mého HARDWARU počítače (pomocí softwaru AIDA), kdyžtak se na to, prosím, podívejte.

Moje otázka zní - dá se s tím něco dělat? Ano, očekávám rady tipu - KUP si NOVÝ počítač, upgraduj Bios tím, že koupíš novou základní desku s jiným procesorem apod...
Ale já se ptám, zda se dá dělat něco teď s tím, co mám - tedy s tímto počítačem, případně nějaké drobné úpravy v hardwaru (ne za několik desítek tisíc korun, to bych raději poté už našetřil na nový PC).
Zkrátka zda je nějaká šance, že by na tom W10 poběžel po nějaké "úpravě" Hardwaru nebo zda je jakákoliv možnost?
Verze W10 je 64-bit, COŽ MI NÁSTROJ PŘI STAHOVÁNÍ INSTALAČKY NA W10 I SÁM DOPORUČIL, že mám vybrat 64bit na základě doporučení a dle hardwaru počítače, proto nechápu, proč nástroj při vytváření a stahování .ISO souboru přímo od Microsoftu vůbec na to rovnou neupozornil, že na tento PC nelze W10 instalovat.

Je třeba možné, že by 32bitová verze šla? Ovšem má význam v dnešní době vůbec instalovat 32 bitový systém? Tzn. už kvůli výkonu, kompatibilitě většiny programů, která je dnes asi hlavně na 64 bit, apod.?

Díky za každou radu a poznatek.

Přeji příjemný den.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny