Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rtx 3070 nebo rx 6800

Raytracing je pruchod svetla, to zadnou pamet nespotrebuje.

Problemem jsou vzdy textury, zvlast u raytracingu, kdy potrebujes mit v pameti tech obrazu vic, takze tam ulozis vic objektu a spotrebovavas pamet. Ale predevsim musis to svetlo na tech objektech spocitat, aby ti tou scenou potom to svetlo prochazelo. No a na soucasnych grafikach jsi omezen vykonem, takze ani za nekolik let ti nepomuze vic pameti, protoze nemas vykon pro zpracovani textur v te pameti.

Nezapomen, ze mluvis o 4K a grafice RTX 3080 Ti s 12GB pameti a on mluvi o mensim rozliseni QHD, slabejsi grafice RTX 3070 a 8GB pameti. Myslim, ze muzeme rici, ze pomery k rozliseni, vykonu a velikosti pameti jsou +- stejne. Ano, souhlasim, ze je to na hrane a NVidia zbytecne setrila. Nicmene na teto hrane to zustane i v dalsich letech, protoze proste nejen ze neni vic pameti, ale ono neni ani vic vykonu.

Osobne jsem stale zastance NVidia grafik, protoze AMD technologie a jejich ovladace grafik me stale nepresvedcily, ikdyz uznavam, ze se pomalu kvalitou k NVidii blizi a te pameti maji vic. Nemyslim si tedy, ze jsi udelal s RTX 3080Ti chybu, ale necekej, ze ti ta grafika na High vydrzi nekolik let, ani srovnatelna grafika od AMD nevydrzi.

Edit: Mám RTX 3080 s 10GB pameti, monitor je 4K, ale pokud chci raytracing, prepinam to ve hre na fullHD.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny