Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vykonny kancelarsky PC

Ahoj,

po dlhych rokoch mi zacina odchadzat pracovny PC. Aktualne stare PC ma parametre i5-3470, 16GB RAM, 1GB SSD (SATA), integrovana grafika + 2 klasicke 3.5" disky (tie asi prelozim do noveho pc). Rozhliadol som sa aj po hotovych znackovych PC a bud nemaju pozadovane parametre alebo maju uplne uletenu cenu.

Novy pc by mohol mat snad o cosi vykonnejsi procesor, RAM 16GB, grafika integrovana, SSD 1-2 GB. MB som mal tzv ''military grade", takze tiez nejaku stabilnu dosku hladam.
Bezia tam nejake virtualy, komprimacie, SQL server, ziadne hry. OS bude W10 Pro/W11 Pro. Zo vsetkeho najviac potrebujem stabilitu a vydrz na X rokov, potom skutocne rychly disk a nie premrstenu cenu.

Trochu mi zacalo vrtat v hlave aj pouzitie AMD procesora na zaklade 3149731-novy-pc Nikdy som AMD nemal, zrejme je to dnes uz len moj predsudok, ze Intel je lepsi.

Trochu mam obavy, ze novy CPU nebude doska poznat a bude vyzadovat najprv upgrade biosu na doske (pred X rokmi som skladal nejake PC a nebol problem najst v polici kompatibilny CPU a spravit upgrade, dnes sa uz skladaniu PC nevenujem).

Neviem akej doske dat prednost, ci uprednostnit nejaku konkretnu znacku, ci ostat pri Inteli alebo brat aj AMD, ake RAMky, zdroj, vetrak na CPU, proste nie som uz velmi doma vo vybere spravnych komponentov.

Bol by niekto ochotny poradit vhodne komponenty? Uplne idealne z https://www.atcmarket.sk/

Uvitam akekolvek dobre rady a pripomienky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny