Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kopírovanie z disku na disk trvá dlho

i když nějaké desky mají některé kombinace sata portů a pcie slotů zakázané (jsou v konfliktu), v manuálu u z87-k takové omezení nevidím a všech 6 sata portů má být funkčních.
ale test kopírování snad nevyžaduje překážející dvd mechaniku, tu prozatím odpojit.

ssd bych zkoušel jen v sata1 nebo 2 portu vedle napájecího konektoru. všechny ostatní mechaniky odpojené a otestovat kopírování na usb3.

potom druhý disk zkoušet v sata2/3/4 a testovat, jestli vidíš své disky a jsi schopný kopírovat na usb3 port odpovídající rychlostí. snad to projde.
jestli se disk udmítá detekovat, vyměň mu sata kabel i napájecí konektor.

žádný interní třetí disk z minulosti bych neuvažoval, když ta stará deska může být po všech pokusech potenciálně chromá. není jisté, jestli vyšší porty sata3-6 nevedou přes přídavný vadný brouk.
až se povede zapojit ssd+hdd že budou funkční a normálně kopírující, teprve tehdy hledat nový neotřelý konektor pro dvd, správně by měl mít co nejvyšší port, i když na tom nezáleží.

ad návštěva biosu: sata řadič samozřejmě nastaven na "ahci", ne na "raid" ani "ide".
když jsme u toho, je tam dost žravá grafika. snad máš i dost dimenzovaný zdroj na 12V větvi, který to po zapnutí utáhne a ne že bios neuvidí hdd, napájené z 12V větve.

na snížení odběru je možné vytáhnout pcie grafiku a použít jen integrovanou z desky, na kancl to stačí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny