Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otazka ma prodejni cenu

Pokud je nákupní doklad na jistou identitu, tak je při prodeji třeba provést písemný převod práv. Pokud se to neudělá, tak se může stát, že prodejce odmítne reklamační řízení. V ČR je typický nešvar fízlování, takže obchody si vynucují osobní a kontaktní údaje. Když se tomu člověk brání, tak lze nakoupit anonymně s pouhým uvedením e-mailové adresy. Pro zahájení reklamačního řízení a sdělení výsledku zákazníkovi musí být dostačující e-mailová adresa. Jenže lidé jsou jak ovce. Slepě a nezkušeně věří obchodníkům, kteří hájí jen své zájmy. Zákazník má mít právo nakoupit anonymně i přes e-shop. Ono stačí, když osobně přijde vyzvednout zboží do obchodu, že ho všude snímají kamery. Platba karotu je taky nežádoucí (prodražuje zboží nám všem a ještě k tomu o sobě sdělujeme informace "systému"). Zásadně platím v hotovosti. Píšu narychlo, tak doufám, že je to pochopitelné.

Ještě dodatek - ani příslušník Policie ČR není oprávněný vyžadovat předložení občanského průkazu. Z GIBSu by mohli vyprávět. To že je to běžný nešvar, to je věc druhá. Natož nějaký čičmunda od Zelenáče...

Mimochodem, pro nákup ani reklamaci není nezbytně nutná ani ta e-mailová adresa.
Stačí objednat a zboží osobně vyzvednout v běžné lhůtě, po kterou je zboží rezervované u obchodníka, který jej drží vyhrazené skladem na dané provozovně. Stejně je to při reklamaci. Stačí osobně přijít 31. den na provozovnu a nechat si sdělit výsledek reklamačního řízení. Není přeci nutné zákazníkovi z akaždou cenu nutit, že mu "pošleme" sdělení o výsledku reklamace. Čeští obchodníci se ještě mají co učit. Naprostá většina z nich by v USA shořela jak papír.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny