Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem aktivní monitory k PC

Zdravím,

Neumím se rozhodnout mezi :

M-AUDIO BX8 D3

BEHRINGER K8

KALI AUDIO LP-6 V2

Adam Audio T7V

Připojení k PC . Jde mi taky o to aby hrali hezky i při nízké hlasitosti,bez šumu,brumu ...:)

Předmět Autor Datum
Môžem ti poradiť ale potrebujem info navyše aby to malo význam. Aké reproduktory a slúchadlá si dote…
KMX 02.09.2022 18:37
KMX
ako "hezky" budú hrať záleží aj od zvukového subsystému,miestnosti ........behringer je čistokrvný l…
audax mobile 03.09.2022 14:18
audax mobile
Presne ako píšeš a ešte dodám že tieto lacnejšie reproduktory majú aj samotné v sebe konštrukčne ned…
KMX 03.09.2022 19:08
KMX
díky pánové.... Ono mám ted už cca 6let obyč 2.1 k PC Speedlink gravity thunder a pomalu a jistě odc…
stanleo 04.09.2022 19:40
stanleo
Píšeš že máš relatívne malú miestnosť. V tom prípade sa po zvukovej stránke naviac vyplatí kúpiť slú…
KMX 06.09.2022 15:19
KMX
máš pravdu ,je lepší mít bassreflex vepředu,nějak jsem na to zapomněl.... tak kvalitnějších beden(pá…
stanleo 07.09.2022 23:02
stanleo
Samson tech rovnako ako adam a spol sa obvykle predávajú v kusoch,Samson je dobrý,tu síce menej znám…
audax mobile 08.09.2022 15:07
audax mobile
edirol jsem nenašel v žádném eshopu... m audio má bassreflex vzádu a já budu mít bedínky u zdi.... t… poslední
stanleo 08.09.2022 21:48
stanleo
stanleo kúp štúdiové monitory a potom ti to dôjde. Z toho čo si tu napísal predpokladám že chceš kva…
KMX 08.09.2022 19:01
KMX

Môžem ti poradiť ale potrebujem info navyše aby to malo význam. Aké reproduktory a slúchadlá si doteraz používal? Do akého priestoru chceš repro umiestniť? Na aké využitie to má slúžiť?

K tomu nízkemu šumu v cenovej kategórii ktorú podľa tohto výberu máš nečakaj nič extra. Obecne aktívne reproduktory majú vždy nejaký šum v pozadí čo vyplýva z ich konštrukcie. Sú také ktoré majú šum minimálny ale nie v tejto cene. Ak chceš nulový šum tak jedine pasívne repro.

Čo viem tak spomedzi tých čo majú veľmi slabý šum v pozadí a sú to aktívne reproduktory tak Yamaha HS a Neumann KH.

Ja mám pri PC reproduktory ktoré majú šum extrémne slabý. Počuť len v úplne tichej miestnosti a s použitím SPDIF prepojenia sa po ukončení signálu odpojí a teda už nie je počuť absolútne žiadny šum. To sú ale reproduktory za násobne vyššiu cenu ako zrejme hľadáš.

ako "hezky" budú hrať záleží aj od zvukového subsystému,miestnosti ........behringer je čistokrvný low-end,tam je šum a brum featura,nie chyba,s M-Audio/Adam/KRK /Kali chybu nespravíš,len nečakaj zázraky,velmi záleží aj na tom,na čo tie repráky zapojíš,zle odrušená lacná zákl.doska v pc a je po radosti z dobrého zvuku....

Presne ako píšeš a ešte dodám že tieto lacnejšie reproduktory majú aj samotné v sebe konštrukčne nedostatky alebo zle/nedostatočné riešené odrušenie. Neviem ako presne to funguje a v čom je jadro problému ale z mojich skúseností to proste v low-ende je ako píše audax že s tým treba rátať v tejto cene. Nemal by to ale byť extrém. Zažil som z lacných reproduktorov tak silné rušenie že aj priemerne hlasitá hudba neprehlušila tento ruch v pozadí(vrátiť/reklamovať). Mierny šum v pozadí pri vypnutej hudbe alebo počas tichších pasáži skladby je v low-end triede v norme.

V tvojej cene by som sa pozrel na tieto: https://www.edifier.com/product-r1700bts.html
Možno si povieš že značka ktorú nepoznáš ale faktom je že EDIFIER je z globálneho hľadiska dosť známy a považujem ho za bestseller v low-end a kľudne aj v drahších cenových triedach. Nemal som tieto konkrétne ale s EDIFIER mám už skúsenosti a sú len kladné. Za tú cenu by tam mal byť minimálny šum v pozadí a dostatočne vyspelý zvuk. Tá značka je známa že dosť zafarbuje zvuk čiže očakávaj skôr tmavšie podanie zvuku(viac basovej zložky). Nehovorím že sú prebasované, to nie. Určite to ale nie je na štýl plochého "nudného" zvuku ktorý sa dá očakávať od toho čo zahrajú bežné monitory. Preto som sa pýtal na čo chceš reproduktory a tiež tie ostatné otázky ktoré by pomohli správne poradiť. Ak chceš zábavné reproduktory tak tieto EDIFIER by mohli vyhovovať. Ak ale hľadáš nekompromisný plochý/pracovný zvuk tak nie.

díky pánové....
Ono mám ted už cca 6let obyč 2.1 k PC Speedlink gravity thunder a pomalu a jistě odchází ,jako zvuk nic extra ale na běžný poslech ok .... Samozřejmě bych chtěl lepší ,vyváženější zvuk ,výkon nepotřebuji do relat. menší místnosti. Pouštím elektronickou muziku nejčastěji a občas rock.
Mě se líbí hlavně ty Adam Audio T7V ,sice cena lehce nad 10k ale dle různých recenzí a testů jsou na tom docela dobře....
Na Edifier jsem taky koukal ,třeba na Edifier R2850DB .

Píšeš že máš relatívne malú miestnosť. V tom prípade sa po zvukovej stránke naviac vyplatí kúpiť slúchadlá. Mne sa najviac páči zvuk Sennheiser HD600. Ak chceš niečo viac basové tak HD650 ale sú aj iné značky a modely slúchadiel ktorých zvuk je fajn.
Ak trváš na tom že chceš repro tak podstatné je ako ďaleko od steny a kam v miestnosti repro umiestniš. Adam Audio T7V majú bassreflex v zadnej časti takže musia byť ďalej od steny. Ak ich dáš blízko budú zle reprodukovať basy. Hovorí sa že ideálne je pol metra od steny ale ja myslím že stačí aj menej. Ak by si zvolil repro s bassreflexom v prednej časti tak máš tento problém vyriešený. Síce sa neodporúča ich dávať úplne k stene ale nevadí ak sú dajme tomu 10cm od steny. R1700BTS aj tie R2850DB majú bassreflex riešený dopredu čiže ideál. Z týchto dvoch je podľa mňa R1700BTS lepšia voľba.
Daj si pozor pretože Adam Audio T7V sa predáva ako kus a nie pár. Vyberieš repro v kategórii do 200€ ale dôjde ti jeden kus a musíš teda zaplatiť ešte za druhý kus pre stereo zvuk.

máš pravdu ,je lepší mít bassreflex vepředu,nějak jsem na to zapomněl....
tak kvalitnějších beden(pár) s bassreflexem vepředu do 10k moc není.
Ještě jsem našel Resolv SE8 Samson ,ale recenze na ně moc nejsou na netu.

Samson tech rovnako ako adam a spol sa obvykle predávajú v kusoch,Samson je dobrý,tu síce menej známy,on väčšinou navrhuje a výroba je od Hartke a Yamaki,toho by som sa tiež nebál,recenzie nájdeš na youtube od Kendalla Gilesa,Angelicaaudio,Sweetwaters,Techcentury....tie Adam/KRK/Yamaha je taká základná najpoužívanejšia trojka,M-Audio/Edirol taký dobrý základ na doma,pokial sa nejako hráš so zvukom a chceš začať tvoriť niečo na úrovni

stanleo kúp štúdiové monitory a potom ti to dôjde. Z toho čo si tu napísal predpokladám že chceš kvalitný zvuk a myslíš si že kategória štúdiové monitory sú to zvukovo najlepšie na trhu. Trocha ťa sklamem. Štúdiové monitory patria do štúdia. Kto by to bol povedal z toho názvu... Ako ich chceš zapojiť respektíve čím chceš hudbu prehrávať? Neviem či rozumieš čo ti chcem povedať. Ty si chceš kúpiť plutvy na plávanie a ísť zabehnúť maratón. Trocha divný príklad ale snáď rozumieš. Jednoducho povedané nekupuj si štúdiové monitory ak chceš reproduktory na domáce počúvanie hudby a zapojenie priamo do PC. EDIFIER ktoré som spomenul sú určené na tento účel. Ak chceš silou mocou štúdiové monitory tak si priprav peniaze aj na zakúpenie audio interface https://www.muziker.sk/usb-zvukove-karty

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru