Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB switch

Ahoj všem,
už jednou jsem se spletl,tak bych rád radu.
U setoboxu mám externí hdd napájený usb..Přijde mi nepraktické to k vuli jednomu filmu furt nosit k pc a pak zjistit,že to stejně setobox nepřegraje.
Napadlo mě toto řešení +usb prodlužka a jen to pohodlně přepínat...
Myslíte,že max.proud switche bude stačit na ten externí hdd?
Díky za odpovědi

https://www.sbazar.cz/adamceo/detail/175780198-ctyrportovy-usb-switch-30?utm_source=sbazar&utm_medium=email&utm_campaign=email-reply-confirm&utm_content=advert-link

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přijde mi nepraktické to k vuli jednomu filmu furt nosit k pc... Ano, a proto bylo vynalezeno DLNA,…
host 17.09.2022 17:21
host
Já teda jsem už před mnoha lety přešel na televizní kartu v PC (naplno v roce 15 což je nějakých 7 l… nový
ml1 19.09.2022 11:45
ml1
Taky používám ke spokojenosti TV kartu (externí verzi), ale jen jako alternativu ke klasické TV, kdy… nový
host 19.09.2022 11:54
host
Tak s klasickým diskem je to velká prasárna ho nějak přepinat. Z těch levných řešení..Koupit dvě fle… nový
MM_tank 19.09.2022 17:00
MM_tank
Myslíte,že max.proud switche bude stačit na ten externí hdd? ne. ve fyzice vám měli vysvětlit, že u… poslední
lední brtník 19.09.2022 21:39
lední brtník

Já teda jsem už před mnoha lety přešel na televizní kartu v PC (naplno v roce 15 což je nějakých 7 let). Nahrávky mám pak normálně dostupné na síti. Používám DVScheduler, což je momentálně mtrvý program, mrtvé jsou i jeho stránky na University of Sydney, zřejmě to dělal nějaký student, který dostudoval a zmizel do komerčního sektoru. (Nicméně i ve windows 10 ten program stále funguje a stále se dá různě po internetu stáhnout.) Ale určitě bude spousta jiných aplikací, třeba multiplatformní KODI.
Takže za mě by stačilo pořídit TV kartu do počítače, potřebnou délku anténního kabelu, nějaký ten anténní rozbočovač, možná i oddělovač země (PC je uzemněné, anténa taky ale jinde a spojení těch dvou zemí nedělá dobrotu) a nějaký ten soft, pokud by nevyhovoval ten dodávaný k TV kartě (co mám zkušenosti, bývá to tragédie, a že jsem už několik TV karet vystřídal).

Myslíte,že max.proud switche bude stačit na ten externí hdd?

ne.
ve fyzice vám měli vysvětlit, že u zdroje napětí je dodaný proud omezený odporem (spotřebou) zátěže + to hlavní: předřadným parazitním odporem usb kabelu s konektory.

uvažujeme toleranci úbytku napětí 0.2V, které musí požadovaný proud musí protlačit přes nezanedbatelný odpor dlouhého usb kabelu + přídavný odpor jeho konektorů.
kdyby byl celkový odpor dlouhého kabelu 1 ohm, což se u těch delších a tenčích snadno může stát, tento úbytek napětí vyvolá už proud 0.2A - to je tak pro napájení myši nebo klávesnice, ale nestačí na externí disk. s vyšším odběrem dojde k poklesu koncového napětí na záteži a ten krám přestane pracovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru