Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Brother DCP-T720DW Inkbenefit Plus anebo Epson EcoTank L6270?

Tak nakonec jsem zakoupil obě, Brother na doma a Epson mám v kanceláři, ale žádná z nich to pravé ořechové.

Brother tiskne dobře, ale černou má dye, tudíž se nehodí na kvalitnější černobílý tisk, kde hrozí rozmazání, třeba vlivem vlhkosti, jako jsou štítky na balíky a pod. Z druhé strany se mi ještě nestalo, že by některá tryska zaschla, ale je připojen nonstop a občas si trysky sám profoukne. Fotky tiskne do červena a nelze to korigovat v driveru, resp. lze to jenom na PC při připojení USB kabelem, ale programy od Brotheru to při tisku neberou do úvahy a standardní programy ve Windows zase neumí tisk 10x15 bez okrajů. U tisku z mobilních aplikací nelze barevnost korigovat vůbec, což mi potvrdila i česká podpora Brotheru.

Nepraktický je i zadní ruční podávač na 1 list, který funguje dost špatně, papír je zapotřebí do něj vhodně natlačit a pokud se obsluha správně netrefí, tak jej tiskárna odmítne a musí se s určitým úsilím vytáhnout a znovu zastrčit. Občas se přitom poškrábe anebo dokonce natrhne. Taky je to features, a ne chyba, jak mi potvrdila podpora Brotheru, resp. vědí o tom a nedá se s tím nic dělat.

Epson má černou pigmentovou, takže na tisk dokumentu je vhodnější, hlavně pro externí použití typu balíkových štítků, ale zase rychleji zasychají trysky a již po 2-3 dnech nečinnosti některá tryska, většinou pigmentová černá, nefunguje a musí se čistit. Při odchodu z práce jej ale vypínám i ze sítě, tak nevím, jestli by se sám uměl profouknout. Na fotkách má Epson barevné podání věrnější, ale na fotopapíru je jakoby "zaprášené", tak nevím, jestli netiskne pigmentovou černou i fotografie.

Největším průserem Epsonu je ale absence zadního podávače, takže nějaký ruční duplex anebo tisk nestandardního formátu na kousky papíru je celkem problém a obsluha musí spekulovat, jak to do hlavního zásobníku vložit a jestli to podávač správně zachytí. Kdybych tohle věděl před koupí, tak si tenhle Epson určitě nepořídím!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny