Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přestaly fungovat odkazy na webové stránky z plochy Windows

Zdravím všechny,

prosím o pomoc s problémem, který asi nastal po nějaké bezpečnostní úpravě ve Windows nebo možná po nějaké akci antiviru. Když si přidám na plochu odkaz na webovou stránku, na ploše se objeví soubor s příponou .url. Po spuštění souboru (mám jako výchozí Chrome) se místo té webovky zobrazí prázdná stránka s hláškou něco jako:

[{000214A0-0000-0000-C000-000000000046}]
Prop3=19,11
[InternetShortcut]
IDList=
URL=https://webovka, kterou jsem přidal

Webovku odtud musím zkopírovat, vložit do horního okna v prohlížeči a teprve tak ji zobrazit. Dřív odkazy fungovaly přímo kliknutím z plochy a na ploše se zobrazovaly bez přípony .url
Matně si pamatuji, že i předchozí funkční odkazy na web na ploše se mi takto změnily po nějaké doporučené akci v otázce zabezpečení počítače. Bohužel už přesně nevím, co to bylo.
Víte prosím, jak to odstranit - změnit zpět? Tipuji, že by to mohla být nějaká zapnutá funkcionalita v Zabezpečení Windows, která brání tomu, aby někdo cizí na mé ploše vytvořil nebezpečné odkazy.
Je to Windows 11, antivir free Avast.

Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny