Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router s dobrým dosahem

mesh systémy fungují dobře se svými vlastními komponentami, takže v případě archer c6 se principiálně po tplink deco díváš dobře. známý něco z té série používá a funguje. ostatní výrobci mají zas svoje řady.
konkrétně deco e4 má být jakýsi lowend z mesh krámů, no tak snad. holt posunutí vysílače blíž k clientovi pomůže vždy, a když se domluví a neruší se navzájem, co si přát víc?

jen mi nejde do hlavy nadpis dotazu "router s dobrým dosahem", když hned přiznáváš situaci, se kterou si dobře neporadí žádný router: "aby prošel zdma a mezipatrem"
routery sice zeď dají, ale pochopitelně s velkým útlumem. komunikace je samozřejmě obousměrná, taky se vrací signál od wifi clientů s pidianténou - a ty u slabších signálů končí.
ještě horší případ je šikmý průchod zdí, kdy je signál tlumený o to víc + přibývá jeho odrazů, které až znemožňují dekódování na přijímací straně. client si pak musí vyžádat mnohem pomalejší/jednodušší režim, přenosová rychlost teddy padá.
ovšem průchod stropem je jen ve hvězdách: tam je možné, že dostaneš jen normu 11g, což stačí tak tabletu nebo mobilu. kombinace stop + spousta stěn je smrtelná.

takže ano, mesh systém je řešení.
ale jestli přesně ve tvých podmínkách bez velkého poklesu rychlosti, to ti nikdo nezaručí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny