Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje Wi-Fi připojení

po zapojení notebooku(?) ke vstupnímu kabelu jeho údajné síťovky hlásí:

realtek gaming 2.5dgb controller: media disconnected

killer wifi 6 ax1650x 160mhz wireless network adapter:
ipv4 address: 192.168.1.35
gateway: 192.168.1.1

za prvé nevěřím, že to je výpis z notebooku, ještě na začátku dotazu to byly výpisy ze stoláku. je ovšem možné, že tu došlo ke zmatení, že v domácnosti je pouze jediný počítač - jakýsi ntb, na který nevede konkrétní odkaz pro ověření typů síťovek. ne že by na tom tolik záleželo, ale jde mi o to, ať nepřipojuješ ke kabelu notebuk, ale výpis je z jiného pc.

za druhé je v notebooku kabel, ale drátová síťovka hlásí "media disconnected". pak je buď kabel vadný, nebo notebuku chcípla lan síťovka (míň pravděpodobné). každopádně jde o nějak moc smrtí najednou, protože stejný stav bez připojení hlásil router zyxel. pak to vypadá, že je přívodní kabel nebo tajné zařízení na jeho vstupu mrtvé.

za třetí wifi adaptér dostává korektní nastavení z dhcp od routeru s adresou "192.168.1.1". to by mohlo být od nyní odpojeného, ale nevypnutého zyxelu, který dál vysílá wifi, jen kvůli odpojenému wan vstupu nemá kam připojovat.

za čtvrté zůstává záhadou, kudy se do domácnosti dostává připojení z protějšího bytu:

Jsme připojený na rodiče od přítelkyně, který mají O2 optiku / bereme internet z baráku naproti / z baráku naproti jsme napojený na jejich vysílač

jak přesně signál z protějšího bytu dorazí k vám do bytu? máte proti sobě postavené dvě ap? máte přes ulici pověšený kabel? máte nějaký wifi-client, který přes sklo chytá signál jejich wifi routeru?
protože nefunguje trasa od nich k tobě, ale ty o té trase celou dobu mlčíš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny