Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LibreOffice při přenesení souboru na USB nezobrazí správně obrázky

Je dost možné, že obrázky nejsou uložené s dokumentem, ale jsou to jen odkazy. Řešit se to dá dost blbě, osobně nevím, jak LO přinutit uložit obrázek a ne odkaz. Můj dojem je, že obrázky z internetu ukládá vždy jako odkaz (když vezmu stránku nebo výběr na ni a zkopíruju ji do LO, tak pokud si to prohlížim na počítači offline, tak obrázky tam nejsou), u obrázků na disku jsem měl pocit, že jsou většinou jako vložený obrázek, ale už jsem na to taky narazil.
Napadá mě ty obrázky před vložením dát do stejné složky a přenášet je i s dokumentem. KDyž si proklikáte nějaké nabídky, neleznete někde seznam vložených obrázků a dalšího, tam by se to případně našlo. Ale jak přinutit Writer (Calc, Impress...), aby vkládal obrázek a ne odkaz, to opravdu nevím. Export do pdf (LO to umí samo, neni potřeba dělat to nějak externě, ale tahle komparativní výhoda s w10 padla, windows konečně tak jako linux už dávno přidal systémovou pdf tiskárnu).

Narážky na (ne)funkčnost LO radši nekomentuju, jsem na LO už po léta zvyklý (nové dokumenty vytvářím v něm), takže mám stejný dojem v m$O. Osobně vnímám LO jako povedenější, čímž netvrdím, že je dokonalý. Třeba má problémy s rovnicema, přestože už před mnoha léty deklaroval, že je plně kompatibilní jak s editorem rovnic tak s math type. Problémy s obrázky z Visia má zhruba stejné (spíš menší) jako m$ (u Lo se to dá pochopit, ale u m$ kde je to volitelnou součástí balíku office to nechápu). Pokud bych hodnotil funkčnost nebo nefunkčnost, tak bych hlasoval pro LO jako výrazně lepší (může to být ale dané tím, že m$ mám 2003 (přecejenom mám radši roletky než ribon) a LO 5 nebo novější).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny