Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nesprávné fungování 5.1 zvukové sestavy

Dobrý den,

jsem tu poprvé, tak doufám, že bude všechno vysvětleno správně a že mi bude někdo alespoň trochu nápomocen. Takže mám základní desku MSI B350M PRO-VDH, zvukovou kartu Sound Blaster Audigy Fx a repro soustavu Logitech Z906. Podle všeho všechen tento hardware podporuje 5.1 zvuk. Problém je, že repro soustava se po zapojení nechová jako 5.1, ale skoro jako Stereo.

Úplně první, co jsem vyzkoušel, bylo nepoužívat ještě zvukovou kartu a zapojit repro do slotů na základní desce (repro má 3 jacky - zelenej, černej a oranžovej). Ano vím, zapojovat černej a oranžovej do modrýho a červenýho by nemělo mít žádnej výnam (pokud se nemýlím), i tak jsem to vyzkoušel. V tomto bodě jsem měl nainstalovaný pouze drivery Realtek HD přímo pro mojí základní desku. Po nastavení tedy 5.1 zvuku se prakticky nic nestalo. Pokud nastavním 5.1 zvuk a vyzkouším každý repro zvlášť, ozve se mi pouze levý a pravý přední. Jde vidět na obrázku 2..

Takže jsem pořídil zvukovou kartu s tím, že ta už má i černej a oranžovej slot. Takže to všechno zapojím, stáhnu drivery Sound Blaster. Po stažení mi Sound Blaster software vlastně převzal řízení od Realtek HD softwaru. Přepokládám ale, že Realtek drivery pro základní desku tam musí zůstat. Výsledek je po nastavení ale úplně stejný. Jde vidět na obrázku 3..

Na ovládací konzoli mám STEREO jako 3D (to jsem předpokládal odpovídá 5.1). Ještě je tu nastavení jako 4.1 a 2.1. INPUT mám na tom 1. slotu a DECODE nesvítí. Hlasitost mám na všem stejnou i celkovou NEmám na 0, aby náhodou něco nebylo zeslabený nebo tak (a to jak na konzoli, tak v softwaru). Jde vidět na obrázku 1..

Teď asi to nejdůležitější v čem by se asi dala najít ta chyba. Zjistil jsem, že když vyhodím černej a oranžovej a budu postupně přepojovat ten zelenej do černýho nebo oranžovýho, bude se ozývat po vyzkoušení ten kus repro soustavy, ke kterýmu je ten port přidružen. Tzn., že když přepojím zelenej do černýho, budou se mi ozývat POUZE zadní repro, pokud bude v oranžovým, bude se ozývat POUZE prostřední a sub, a když je v zeleným, tak POUZE levý a pravý přední. Taky se mi zdá, že spíš než jako zadní se mi ty vzadu chovají jako boční (v některých případech jsem byl schopen z toho vytáhnout 3D zvuk, ale neslyšel jsem jakoby nic za sebou).

Nechápu tedy, že když zapojím i ten černý a oranžový, proč mi ta část repro soustavy nezačne hrát taky.

Děkuji moc za jakoukoliv odpověď, zkusil jsem plno nastavení a přepojení a už si moc nevím rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny