Předmět Autor Datum
Zase? https://pc.poradna.net/questions/3138150-herni-pc-sestava
host 29.10.2022 21:02
host
ano :D
martino67 29.10.2022 21:05
martino67
Mně to teda moc vtipný nepřijde, takže se nebudu vyjadřovat. Snad se najde dost jiných, kterým nevad…
host 29.10.2022 21:34
host
Od doby toho minulého vlákna se nic podstatného nezměnilo, takže odpovědi na PC už tam máš. Co se t…
RedMaX 29.10.2022 23:18
RedMaX
Pokud uvažuješ nad PC nebo konzolí, tak si je třeba uvědomit, že pořízení konzole je daleko levnější…
Hanyse.k 30.10.2022 10:04
Hanyse.k
Pokud to má být čistě na hraní a nejste extra náročný, tak je konzole lepší a levnější volbou. Pokud…
sharkjdd 30.10.2022 10:28
sharkjdd
konzole lepší a levnější volbou Herní PC za 40K i s monitorem, konzoli teda bude potřebovat s monit…
RedMaX 30.10.2022 10:44
RedMaX
Divej, driv jsem kazdy rok kupoval grafickou kartu, co 3 roky jsem skladal PC od nuly, az do dne, co… poslední
HPET 30.10.2022 12:31
HPET

Od doby toho minulého vlákna se nic podstatného nezměnilo, takže odpovědi na PC už tam máš.

Co se týká, jestli herní PC nebo herní konzole, tak zásadní věc bude, zda-li už máš nakoupené hry na PC nebo ne. Protože na konzoli si je případně budeš muset koupit podruhé. Nejsou ty hry přenosné, pokud máš hru pro PC na konzoli si ji musíš koupit znovu.
Pak je ještě otázka, jestli pořizovat Xbox nebo Playstation. Nevychází na ty platformy úplně všechny hry stejné, takže je třeba to prozkoumat, co budeš chtít hrát.

Každopádně si myslím, že odpověď na otázku, zda-li PC, Xbox nebo PS ti nikdo dát nemůže, protože to je tak individuální, že se musíš rozhodnout sám.

Pokud uvažuješ nad PC nebo konzolí, tak si je třeba uvědomit, že pořízení konzole je daleko levnější. Za předpokladu, že už máš TV. Na druhou stranu, hry na konzoli jsou dražší než na PC a pokud by jsi chtěl hrát online je potřeba ještě platit členství. Taky bude asi třeba vzít v potaz, jaké hry chceš hrát, aby na tebou vybrané konzoli byli dostupné.

Pokud to má být čistě na hraní a nejste extra náročný, tak je konzole lepší a levnější volbou. Pokud se však počítá, že se na PC bude dělat více věcí (škola, práce, grafika, stříhání videa...), pak má samozřejmě smysl spíše počítač.

konzole lepší a levnější volbou

Herní PC za 40K i s monitorem, konzoli teda bude potřebovat s monitorem možná také.

Mám 100 her, kdybych půlku už nikdy hrát nechtěl a kupoval bych je všechny ve slevě za pětikilo, tak bych na tu druhou půlku znovu pro konzoli musel utratit 25.000 Kč. Přitom víme, že na konzolích jsou hry podstatně dražší a slevy se tam v digitálních storech zase tak nevedou, takže je dobré chodit do kamenných krámků pro fyzické kopie, kde se potom ušetřit dá. Nicméně každý nebydlí ve velkém městě, aby měl podobný herní obchod za rohem.

Tím chci naznačit, že je tu spousta proměných, které neznáme. Není možné jen tak říci, že je konzole levnější. Maximálně hardware (bedna) je levnější, ale v celkové ceně i s hrama to tak horké není.

Divej, driv jsem kazdy rok kupoval grafickou kartu, co 3 roky jsem skladal PC od nuly, az do dne, co me to prestalo bavit do toho vrazet love. (nekonecna studna)
Koupil jsem si "XBOX X", k tomu mam Game Pass skoro zadarmo, muzu hrat v 4K, nepotrebuji vrazet penize do Upgrade a jsem nad miru spokojen.

Kdyz jsem porovnaval nektere hry v 4K PC vs XBOX X|S tak rozdil nesel skoro ani videt, az na to, ze na PC mela GK co delat aby stihala, samozrejme neslo o nastaveni detailu ULTRA ktere stejne nepotrebuji, jestli jsou vetvicky stromecku nekde v pozadi detailne vykreslene nebo ne je mi jedno, a "smooth" efekty rozmazani a podobne ve hrach stejne vypinam protoze mi ve hrach vylozene vadi.
Krome toho nektere hry jsou lepe optimizovane pro konsole kde vyvojari to maji jednoduzsi v tom, ze vyvyji hru po jeden HW podklad, nebo pro nejake 3 generace konsoli (u PC mas nekolik desitek druhu CPU a GPU nemluve o ovladacich), "ale je to vyjimka co popira pravidlo".

PC mam stale dost vykone na strategicke hry co hraju s klavesnicou a mysi, zbytek hraju na konsoli na TV kterou jen pustim a hraju, neresim problemi s Windows a jeho debilnima rozesiracima updatama, viry a podobne.
Pro obcasne hrani bych o konsoli popremyslel urcite.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru