Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Syncthing: synchronizácia na rovnakom zariadení

Potreboval by som na synchronizáciu dát program Syncthing. Vyhovuje mi, ale... . Potrebujem ale, aby dokázal synchronizovať v rámci rovnakého zariadenia. To ale nedokáže. Jediná možnosť ako to dosiahnuť je robiť to vzdialene z druhého zariadenia. To je ale neefektívne. Existuje niečo, čím by som mohol Syncthing nahradiť? Toto je jediná vec, ktorá mi nevyhovuje. Prípadne, vedel by mi niekto poradiť, ako presvedčiť ST, aby synchronizoval v rámci jedného zariadenia? Podpora je platená, takže tadiaľ cesta nevedie. Ak to nedokáže, nevyhovuje mi, nebudem si teda za to platiť podporu.

Prosil by som nejaké návrhy. Jedná sa o automatizované zrkadlenie, takže programy ako Cobian Backup nevyhovujú, keďže nepotrebujem dokola robiť zálohy. V prípade zmeny jediného súboru by sa robila plná záloha a starú by som musel mazať. Potrebujem niečo, čo zmení len ten jeden súbor.

Dosť blízky funkčne je bývalý SyncToy, ale ten sa nedá automatizovať. Vyhovuje mi len multiplatformové riešenie, keďže to budem mať na dvoch počítačoch (Windows, Linux).

Řešení:

Předmět Autor Datum
FreeFileSync, je na windows aj linux, mozes ho automatizovat.
Michal2 30.10.2022 23:36
Michal2
Ten poznám, ale o tom som nevedel, že dokáže viac. Skúsim ho. Ďakujem.
msx. 30.10.2022 23:58
msx.
Teoreticky mozes pouzit aj rsync, na Windowse bud cez cygwin alebo WSL, na Linuxe uz ho mas, dobre n…
Michal2 31.10.2022 19:58
Michal2
Ten FFS mi vlastne vyhovuje. Pozrel som, čo to dokáže a v podstate nič, čiže jednoduchý program, čo… poslední
msx. 31.10.2022 20:10
msx.
Jen ze zvědavosti, k čemu je dobrá synchronizace v rámci stejného zařízení?
dsa 31.10.2022 07:23
dsa
Mám tam externý disk pripojený cez USB. To nie je ochrana proti požiaru, ale len pre prípad zlyhania…
msx. 31.10.2022 08:28
msx.
Tak to jo, ale USB disk se obvykle nebere jako "stejné zařízení".
dsa 31.10.2022 08:40
dsa
Syncthing ako zariadenia rozlišuje počítače.
msx. 31.10.2022 17:19
msx.

Ten FFS mi vlastne vyhovuje. Pozrel som, čo to dokáže a v podstate nič, čiže jednoduchý program, čo je výhoda, keďže na jeho ovládanie netreba vysokú školu a celé nastavenie sa dá uložiť ako dávka. Tú ak otvorím, tak ju vykoná. Časovanie si budem musieť zabezpečiť sám, ale na Win ani Lin sa spoliehať nebudem, keďže mám prísne pravidlá (existujúca jednotka (to aby som mal pripojený USB disk), zapnutie počítača, určitá hodina, atď.). Takže vytvorím si na to jednoduchý vlastný program a ten si spustím všade, kde budem potrebovať. Takže za pomoc ďakujem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru