Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém při KVM switch - zvuk de do monitoru i reproduktorů

Zdravim.

Kupoval jsem
https://www.tesmart.com/collections/dual-monitor/products/tesmart-hdmi-dual-monitor-kvm-switch4x2

a problém je takový..

konzole kopíruje zvuk, který jde do monitoru, i do reproduktorů, které jsou zapojeny do konzole přes audio kabel. to je výchozí neměnné nastavení samotné konzole. Výrobce mi neporadil..dle jeho slov obvykle zákazníci nemají v monitoru reproduktory, takže jim tím nevzniká problém, a nebo to možná těm, co v monitoru repráky mají, nevadí.. takže to navrhnou do budoucí výroby, ale na to já nemám čas, takže hledám řešení jinde..

To co jsem napsal znamená, že místo, aby mi hrál zvuk čistý z reproduktorů, tak slyšim i poněkud horší zvuk z monitoru.
Jediné nastavení zvuku z monitoru je na nVidia grafickym ovladači, protože zvuk jde do KVM konzole přes HDMI a v daném rozhraní nVidia ovladače mohu buď vypnout zvuk do monitoru - a pak mi nejde zvuk ani přes audio kabel z konzole do reproduktorů, nebo to mít zaplé.

V tomto duchu pak můžu maximálně snížit výstupní zvuk na PC na nižší, aby při přehrávání v podstatě byl nízký zvuk z monitorových reproduktorů a tak "nerušil tolik" a regulovat zvuk na reproduktorech, nebo holt muset zkousnout, že zvuk jde do repráků i do monitoru.
Když zkusim zapojit reproduktory do zdířky pro repráky do monitoru, tak zde dochází k škrábání, pískání , tj. rušení signálu, na všech počítačích kromě notebooku. To se mi nepovedlo nijak odstranit.

Zkoušel jsem i jinou konzoli od značky ATEN a ta to dělala taky.. byť tam šel output zvuku z konzole pouze do reproduktorů=nešel i do monitoru, protože zde měly dané kabely z PC do konzole i audio kabel .. ale bohužel docházelo právě k k onomu rušení signálu..prý pravděpodobně vlivem napájení.. což asi není jak vyřešit.

Teď je tedy otázka, jestli lze ještě nějak externím programem regulovat zvuk, který by měl vycházet z monitoru .. tj. ten v podstatě vypnout a zvuk z reproduktorů nechat hrát, nebo ne..
Když jdu do ZVUK vpravo na hlavní liště, tak jsou možnosti OUTPUT monitor - při této variantě hraje zvuk z monitoru i reproduktorů zapojených do KVM switche a nebo REALTEK DIGITAL OUTPUT - při přehrávání zvuku se v sekci "ZVUK" sice u daného "zařízení" zobrazuje , že tam zvuk jde - viz příloha, ale do reproduktorů ani do monitoru nejde, ani po odinstalaci ovladače a nechání systému ho znova nainstalovat.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny