Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde zavináč, ani přes pravý ALT+V

ty alt-zkratky jsou pro rakouskouherskou klávesnici qwertz, tj. platí i pro uživatele narozené až po příchodu českých windows, co používají stejné psacístrojové uspořádání.
normální klávesnice qwerty píše spec znaky přímo přes pravý alt, tak jako na originální us-klávesnici ibm.

z těch sw je podezřelý slovník, programy toho typu rády vnucují svou vlastní klávesnici. ale může to být kdeco, případně i rootkit* pro odchytávání hesel.

chtělo by zcenzurovat, co se automaticky spouští v tom pc:
ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby cizích výrobců), scheduled tasks (naplánované úlohy). pro jistotu bych prošel i záložku drivers. hlavně tě zajímá sloupec výrobce - tj. kde není uveden microsoft - zdůvodnit si proč to tam je.

taky nepřehlédnout, když se nějaká špinavá funkce v .dll knihovně (vir?) schovává za spuštění windowsího rundll32 a příkaz vždy pokračuje parametrem, protože samotný rundll32.exe nedělá nic, tj. nikdy se nespouští zbůhdarma bez něčeho navíc.

lidi co mají hlavu v písku a vypnuté zobrazování přípon toto číst nemusí, těm není pomoci.

*) dají se stáhnout antirootkit hledače, dokonce spousta antivirů o sobě tvrdí že je detekuje, no...
ideální je stáhnout si bootovatelné .iso nebo zip s nějakou utilitou pro flashku, vyrobit "boot rescue" cd/flashku a po nabootování z něj proskenovat disk.
rozumně detekovací boot média měly: avira, kaspersky, dr.web. (u esetu si nevybavuju jestli měli takové cd a rozumně aktualizované)
záleží jak se cítíš, kam všude se na netu odvažuješ, na co bez předběžné opatrnosti klikáš a odkud a co bez kontroly instaluješ. podle toho je pc méně nebo více zabordelený.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny