Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Repas notebooku a monitoru - vyplatí se?

Ahoj, mám doma tento notebook a monitor a zajímalo by mě, zda má cenu je nechat repasovat, nebo bude lepší pořídit něco novýho či novějšího repasovanýho.

1) Notebook ASUS K53SV-SX786, stáří 11 let. Používám ho na základní věci jako internet, videa, stahování fotek, internetová televize atd. Poslední 2 roky už dost topí, pomalu se načítá, občas spadne do nouzáku, asi nemusím více popisovat. Základní SW údržbu jako mazání mezipaměti a registrů, kontrolu spouštěných souborů (MSConfig), antivirové skenování apod. provádím, ale už to moc nepomáhá.
Co všechno by asi šlo na repas a na kolik by to asi vyšlo :?:

2) Monitor LG Flatron E2260V-PN, stáří asi 12 let. Šlapal bezproblémově až donedávna, pak zničehonic přestal jít. Chvíli předtím jsem v něm utahoval konektor VGA kabelu vedoucí z pracovního notebooku. Po návratu z kuchyně už jen černo, vůbec do něj nejde šťáva. Adaptér jsem zevrubně zkontroloval, vyzkoušel jsem i adaptér z jiného, podobného LG monitoru z domácnosti, nic se ale nezměnilo.
Nebude problém jen v nějakém relátku či kontaktu a opravě za pár stovek:?:

Díky za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na nenáročné využitie by HW toho NTB mohol ešte slúžiť zopár rokov a dajme tomu potom neskôr napríkl… poslední
KMX 16.11.2022 16:40
KMX

Na nenáročné využitie by HW toho NTB mohol ešte slúžiť zopár rokov a dajme tomu potom neskôr napríklad Zorin OS Lite https://zorin.com/os/download/ a stále by to mohlo fungovať. Každopádne nutnosť vyčistiť od prachu a vymeniť HDD za SSD a potom nainštalovať čistý systém. Inak to čistenie a mazanie čističom absolútne nič nezískavaš. Netlač si do systému nič čo reálne nepotrebuješ a nevyužívaš. Dosť ale záleží čo od toho očakávaš a či sa to vyplatí to je diskutabilné. Ak by si to vedel všetko spraviť sám tak fajn. Dáš 25€ za SSD a obetuješ nejaký čas na rozoberanie, vyčistenie atď... Lenže ak to nedáš tak budeš musieť platiť niekomu za tú prácu + SSD.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru