Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztracené všechny složky na ploše i v počítači-prosím radu

vypadá to, že nějakou chybou windows běžel počítač po aktualizaci s dočasným profilem "temp". to se stává, když je profil původního uživatele poškozen, obvykle chybou souborového systému. (ty zase nastávají nekorektním vypínáním, pády systému, vadnou ram, ale i vadným diskem - viz smart hodnoty)
dočasný "temp" je jiný uživatel, proto firefox neznal tvoje nastavení. taky plocha je cizí, proto chyběly soubory.
přesunutím souborů z tvého původního správného profilu do nového dočasného "c:\users\temp" nastane likvidační průser jako u tebe: když se windows podaří za běhu trochu opravit souborový systém a díky tomu později nastartují tvůj původní uživatelský profil, přijdeš o všechna dočasná nastavení a taky o přesunuté soubory.

teoreticky by se na to dala pustit recuva: prohledat disk na ztracené soubory - jen ty nejdůležitější - a obnovovat je na jiný disk připojený do pc, ať si nepřepíšeš to co chceš zachraňovat.
lepší by bylo svěřit to někomu zkušenějšímu, otázka je jak ho poznat.
pokud má pc servis ve městě nějaký garážník, je to risk. a když ten hdd dostane do ruky na oživení nezkušený technik, možná jsi viděl svá data naposled. (zaměstnanec místní firmy kdysi provedl opravu disku přes low level format - a bylo po grafické práci i po účetnictví)

jak už jsem psal, první příčinou může být hardware:
- ram --> memtest86+
- hdd --> crystaldisk info
následkem může být vadný souborový systém, viz hlášení o poškozených souborech/bodech obnovy. řeší to kontrola disku ve vlastnostech c:

body obnovení ve starších verzích windows sledovaly jen vlastní systém (windows a ovladače), nověji už zálohují i změny uživatelských dat. ale jen do určité míry, protože mají vyhrazenou jen část disku, čili spoléhat se na to nedá. taky viry tuto možnost automaticky mažou.

čili skoro bych si myslel, že žádná aktualizace firefoxu neproběhla, jen kvůli poškozenému souborovému systému a tím při poškozeném profilu uživatele naběhl dočasný temp s prázdným nastavením.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny