Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Repro k PC 2.1

Zdravím,
Mohol by som požiadať o radu na kúpu reproduktorov k PC? Podmienka, aby bolo počuť nepriateľa. Je to pre syna. Momentálne má.tieto:
https://www.nay.sk/creative-pebble-plus-pc-reproduktor?gclid=EAIaIQobChMI04Pnza-3-wIVF5zVCh0jGA16EAQYASABEgIrO_D_BwE
To som mu kupoval podľa vzhľadu a už dospel do veku, keď zistil, že od reprakov sa vzhľad nevyžaduje.
Poskulujem po týchto:
https://www.mall.sk/zostavy-reproduktorov/klipsch-promedia-21-bt-black-1064066-100057102010?gclid=EAIaIQobChMIsoiNibC3-wIVBLLVCh0-7gmjEAQYASABEgIct_D_BwE
Len som ešte neni stotožnený s tým, že by som za to vyplazol 200€. Možno tak do 130 Max 150€.
Dik za podnetné rady.
PV

Předmět Autor Datum
preferuju štelovák hlasitosti na stole. ve výběru přeskakuju totální čínu, nechávám klasické značky:…
lední brtník 18.11.2022 11:01
lední brtník
recenze na czc si toho z533 moc nepovažuje, ale protože uvádí u subwooferu reprák jen 5cm místo 5",…
lední brtník 18.11.2022 14:49
lední brtník
Z toho popisu usudzujem že chceš to hlavne na kompetetivne hry a okrajovo hudba? V tom prípade sa ov…
KMX 18.11.2022 15:45
KMX
Práveže on má sluchadla Logitech G935(zostava PC3 z môjho popisu). Ono to vyzerá tak, že tento mladš…
vavrapeter 19.11.2022 03:18
vavrapeter
Byvame na samote u lesa, takže skôr či neskôr sa každé z mojich detí stretne(už sa stretáva) s manuá…
vavrapeter 19.11.2022 03:26
vavrapeter
Za mě děláš dobře, že je k práci vedeš už od mala :-) Navíc práce se dřevem je pěkná práce, někdy i… poslední
Lukas1982 19.11.2022 10:21
Lukas1982
Tie reproduktory od značky edifier majú výborný pomer cena/zvuk/kvalita čiže tie na ktoré som ti dal…
KMX 19.11.2022 09:43
KMX

Z toho popisu usudzujem že chceš to hlavne na kompetetivne hry a okrajovo hudba? V tom prípade sa oveľa viac oplatí kúpiť slúchadlá ak v tom nevidíš problém tak choď do toho pretože to nesie mnoho výhod a vlastne len jednu nevýhodu. Opýtaj sa syna či nechce ísť radšej touto cestou. Čo sa týka slúchadiel tak jedinú nevýhodu vidím v pohodlnosti a voľnosti pri pohybe. Máš repro a si voľný, môžeš sa všelijako otáčať a bez obmedzení sa pohybovať. Slúchadlá pochopiteľne limitujú + samozrejme je to menej pohodlne a nie každému vyhovuje mať slúchadlá na hlave. Všetko ostatné je ale lepšie u slúchadiel. Dosiahneš lepší pomer kvality zvuku za jednotku ceny. Máš tam dokonalé stereo a dokonalú akustiku. Toto u reproduktorov neplatí a ak by si chcel dobrú akustiku musíš riešiť prakticky celú miestnosť a aj to stereo proste nedosiahneš tak vyrovnané ako v prípade slúchadiel. Môžeš si to síce napolohovať a ako píšeš budeš počuť nepriateľa ale presnejší výsledok sa dá dosiahnuť cez slúchadlá. Ak to chce tvoj syn na hranie tak u slúchadiel máš rovno integrovaný mikrák. Síce to nikdy nebude také ako samostatný ale na teamspeak stačí vpohode.

Ak chceš repro tak pozri napríklad https://reprosustavy-a-reproduktory.heureka.sk/edifier-r1700bts teraz vidím v mironete za 156€. Pomerne dobrá cena, už síce boli aj za 140€ ale aj tak dobrá cena. Ten rightdeal obchod nwm ak máš odvahu skús :-D

Ak chceš ale slúchadlá tak napríklad overená klasika ath m50x sú to ale skôr slúchadlá na hudbu na gaming až tak nie. Čistokrvné herné https://www.alza.sk/hyperx-cloud-ii-red-d6875946.htm je to v hernom svete TOP1 a zaslúžene. Mal som ich v rukách a porovnával aj s inými a za tú cenu čo vidím teraz v alze je to dobrá kúpa. Napríklad tie ath m50x sú proti nim takpovediac nudné. Majú totiž dosť svetlý a ostrý zvuk. Ak chce tvoj syn niečo basové tak HyperX a konkrétne tie na ktoré dávam link majú oveľa viac basov. Veľmi záleží čo vlastne za zvuk tvoj syn chce. Každému sedí iný zvuk. Mám v tom prehľad čiže napíš čo hľadáš a poradím aj presnejšie.

Práveže on má sluchadla Logitech G935(zostava PC3 z môjho popisu). Ono to vyzerá tak, že tento mladší syn asi pôjde a má tú tendenciu ísť smerom stream a pod. Dcéra má zvukovou Creative Sound Blaster ZxR a mladší syn Creative Sound Blaster AE-7. Tá dceriná je lepšia na hranie a určite ju kúpim aj synovi a tu jeho dám sebe alebo predám. Proste chalan zisťuje, kde je kvalita a nemá s tým problém. Do izby si plánuje zelené plátno a tu pokrčenú gebuzinu na steny. Ak chce streamovať tak ho v tom rád podporím. Starší syn(11rokov) dostal v lete k národkam motorovú pílu(V6 chcel a dostal sekeru). Proste rád podporujem svoje deti v tom čo ich baví. Asi som trocha cáklý,.ale som s tým v pohode.

Tie reproduktory od značky edifier majú výborný pomer cena/zvuk/kvalita čiže tie na ktoré som ti dal link vyššie sú fajn. Za tie peniaze nemôžeš čakať hitparádu od akéhokoľvek výrobcu. Majú bass 4" čiže mohutné a správne reprodukované basy to nie je ani možné fyzicky dosiahnuť. Lenže ako píšem ak by si chcel niečo na úrovni tak v cene do 200€ nemožné. Práve preto píšem že slúchadlá sú pri obmedzenom rozpočte lepšia voľba na dosiahnutie lepšieho zvuku. Píšeš že syn už slúchadlá má tak fajn rozumiem. Len pre porovnanie tak referenčný model slúchadiel Sennheiser HD600(prípadne basovejšie/tmavší zvuk HD650) za 300€ a v predaji už 20 rokov. Za 300€ ktokoľvek chce a má výborný zvuk na úrovni. Síce sú aj drahšie slúchadlá ale už tam nie je tak veľký skok v kvalite zvuku. Niečo podobného charakteru v prípade repra nemôžeme vôbec čakať. Tam sa pripláca násobne na cene aby sa podobná kvalita zvuku dosiahla. Inak tie zázraky od Creative SB nepovažuj ani náhodou za niečo čo sa v svete audia považuje za kvalitu. Ich cieľovka sú ľudia nepracujúci v danej oblasti, bez znalostí do problematiky veci. Nehovorím že to je totálny šmejd a určite lepšie ako zvuk zo základnej dosky ale toto fakt nie. Ešte som nevidel aby niekto znalý veci kupoval Creative SB.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru