Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava na editaci 4K videa

Ahoj, rád bych si nechal poradit s pc sestavou, která bude sloužit na tvorbu, střih a editaci 4K videí zejména v nástrojích ADOBE. Budu občas pracovat i s 3D.

Bednu prosím černou.

Disk pouze pro systém, ostatní disky už mám pořízené, ale budu potřebovat pro ně zdroj a konektivitu včetně SATA. Nadto budu používat i extérní disky 2,5" a 3,5".

Ramky bych rád alespoň 32 s možností přikoupení dalších 32 v budoucnu nebo 64 s možností přikoupení dalších 64 v budoucnu.

Rozpočet není přímo omezený, ale nerad bych zase zbytečně utrácel za příliš velké dělo. Přeci jen půjde zatím spíše o takovou amatérskou tvorbu a učení se. Ideální stav je pevný základ s možností dalšího rozšíření, ale možná to ani nemá smysl takto řešit a bude lepší v případě potřeby vyššího výkonu později kupovat zcela nanovo.

Prostě jen aby to celkem slušně šlapalo, abych u toho neumíral čekáním, ale abych zbytečně neutratil moře peněz.

Hry na tom hrát nebudu.

Hudbu poslouchám.

Připojení k netu wi-fi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak ohlašuji, že jsem včera našel konečně odvahu do toho pustit šťávu a k mému velkému překvapení to…
Budoucí editér 03.12.2022 17:59
Budoucí editér
Kolik jsi té pasty proboha spotřeboval, že ti po jedné montáži došla?
Wikan 04.12.2022 12:47
Wikan
koupil jsem si (2x) Thermal Grizzly Kryonaut (1g) a ten 1g byl sotva na jedno natření.. tu přiloženo…
Budoucí editér 05.12.2022 17:44
Budoucí editér
1 g na 1 natření ... cos s tím všechno natíral ???
dsa 05.12.2022 18:00
dsa
plošku pro spojení procesoru a chladiče.. Buttered toast style nový
Budoucí editér 06.12.2022 05:10
Budoucí editér
Na to je potřeba asi 0,1 g ... nový
dsa 06.12.2022 07:08
dsa
Dostudoval jsem si to a asi máš pravdu, že jsem dal moc, i když jsem to dělal podle videa s miliónem… nový
Budoucí editér 07.12.2022 21:37
Budoucí editér
Tam je hlavně riziko, že to "vyteče" při dotahování a zasviní okolí (což je kritické, pokud je pasta… nový
dsa 08.12.2022 08:22
dsa
Vodivá není ale ty "lepší" dovedou perfektně zasrat vše okolo procesoru a nejdou dolů, jen rozmazává… poslední
MM_tank 09.12.2022 21:34
MM_tank

Tak ohlašuji, že jsem včera našel konečně odvahu do toho pustit šťávu a k mému velkému překvapení to neexplodovalo, ale hladce se to spustilo. Zabojoval jsem si ještě se sháněním i do budoucna vhodného HDMI kabelu a s dočasným připojením staré DVD mechaniky, nejprve vykuchané z notebooku, ke které jsem pochopitelně nenašel v harampádí žádný vhodný konektor, poté vykuchané z jednoho staršího PC, která mi DVD s windows spolkla a nechtěla ho vydat, tak jsem ji musel pomoct páčidlem ze šroubováku a nakonec na potřetí pokus s další starší mechanikou se mi podařilo windows 11 nainstalovat.
Každá druhá ikonka je tam jako obvykle jiného vzhledu než v předchozí verzi, takže navzdory silnějšímu stroji to vypadá, že půl roku budu pracovat zpomaleně jen kvůli tomu, než si na to zase navyknu intuitivně a rychle klikat. Za to bych vraždil.

Jinak zatím vše běží jako po másle. Teď si ještě pohraji s nastavením, abych trošku vyoptimalizoval výkon a jdu stříhat!

Děkuji moc všem zde za pomoc, bez Vás by to nebylo ono.

Rekapitulace z předchozích rad: kdo chce rychle pracovat, lepší je si koupit hotovou sestavu jak mi tu bylo dobře poraděno. Cenově to vyšlo lépe, jen jsem kupoval zbytečně kvůlli své chybě u montáže chladiče podruhé pastu na procesor (i když byla i přiložená k větráku, takže jsem ji nemusel kupovat vůbec), jinak jsem ušetřil za složení a asi i za komponenty. Vzhledem k počtu člověko hodin jsem samozřejmě v těžké ztrátě. Ale bude to můj pracovní stroj s kterým pár let strávím a chtěl jsem se ujistit, že bude vše zapojeno jak má a ne se spoléhat na nějakého možná brigádníka, který tomu možná takovou péči nedá. Přesto, zpětně viděno, už jsem týden mohl stříhat, kdybych si to neskládal sám.

Dostudoval jsem si to a asi máš pravdu, že jsem dal moc, i když jsem to dělal podle videa s miliónem a půl shlédnutí, tak to asi nebylo nejlíp :-D. Zatím to ale funguje, tak uvidíme, kdyžtak přepastuji tou přiloženou, co zbyla a dám míň. Díky za upozornění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru