Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V poslednej dobe časté rušenie wifi signálu

Ahoj mám net LTE.Na streche anténa z nej kábel do routra.K routru je bezdrôtovo pripojený notebook rok a pol starý, 2 tablety a tv lg.Rýchlosť mám 50/5.Už asi týždeň sa trápim s klesajúcou rýchlosťou aj pod 5 Mb.Písal som poskytovateľovi od routra smerom k anténe a od antény je všetko ok.Teraz mám rýchlosť akú mám 15 Mb,5 Mb 30 Mb žiadna sláva,ale aspoň niečo viem že cez wifi lepšiu nedosiahnem.Neviem ako sa to presne volá tuším modulácia,rýchlosť medzi routrom a notebookom mám momentálne 144,4 Mb/s,ale keď to tak dlhšie sledujem tak to niekedy klesne aj na 50 Mb/s.....niekedy aj 5 Mb/s.Tak si myslím že aj to môže byť dôvodom klesajúcej rýchlosti,neviem.Vedel by som si na notebooku nejak odsledovať,čo to rušenie sposobuje.Viem že asi len nejaký wifi analyzer napr.či je nejaká iná možnosť?Dajme tomu že príklad o 19:00 mi začne niečo rušiť moj wifi signál.Pohľad na inssider moja je modrá

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Notebook mám Lenovo IdeaPad 5 15ARE05.Router mám už asi 2 roky,možno pomaly aj 3.Doma sme 3 členná r…
pista 54 24.11.2022 19:27
pista 54
nejde o to jak se daří tabletům. ale ty prožíváš svůj notebuk a jeho wifi síťovku, podle signálu jsi… poslední
lední brtník 24.11.2022 21:53
lední brtník

Notebook mám Lenovo IdeaPad 5 15ARE05.Router mám už asi 2 roky,možno pomaly aj 3.Doma sme 3 členná rodina,max.občas čo zaťažím net príklad pozerám netflix a mati hrá alebo surfuje na nete.Na tabletoch mám stále zap.wifi,ale si myslím že to by až tak nemalo mať veľký vliv na kolísanie rýchlosti.Ešte ma napadlo,ale to taktiež využívame zriedka,poväčšine ked som ja v práci.Mám prepojený setopbox od digislovakia káblom s routrom pre využívanie archívu.Zatial to nie je hrozné,padá to len občas,ako vie to naštvať.Keby nás bolo doma príklad 6 a každý by využival net,už by som asi uvažoval o pripojení káblom.Ale ak sa to zhorší samozrejme prejdem na kábel.Vďaka za pomoc

nejde o to jak se daří tabletům. ale ty prožíváš svůj notebuk a jeho wifi síťovku, podle signálu jsi s ním nejspíš připojený přes zeď.
takže potřebuješ umést signál pro sebe, ne se dělit o pásmo se zbytečnou televizí, která měla být na lan.
router chcípáckého výpočetního výkonu ještě přetěžuješ torrenty - to napadlo koho? ten jednojádrový ubožák ve wr841 je v pozici prvních atomů, které taky v jednojádrovém provedení nic nestíhaly.

jestli jsi zvyklý pracovat za chůze a notebuk přitom nosíš sebou, to je jediný argument, proč musíš mít wifi - ale potom investuj do normálního routeru místo této dětské hračky.
nebo si ke stolu natáhni kabel.
pokud chodíš dokola po pokoji, pak stačí na konec toho kabelu zapojit router v režimu ap - třeba tento shit wr841 bez wan vstupu, který na původním místě na kabelu od poskytovatele nahradíš normálním routerem. tipy jsi dostal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru