Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem co freezuje OBS a jine appky na druhem monitoru ??

zdravicko
chtel bych se poptat,jestli se zde najde nekdo ,kdo by mel nekdy podobny problem jako ja..
pred par dny jsem formatoval pc a nahral nove Win 11 ,ale po nahrani vse potrebnych ovladacu a updatu winu jsem zacal stahovat hry a obs,jelikoz casto streamuji ..no a tady je ten problem,pokazde ,kdyz si dam OBS na levy pracovni monitor benq 144hz 1980x1020 a na hraci monitor zapnu nejakou hru 2k 165hz ,tak jakmile kliknu ze hry do OBS a dam treba nastaveni,nebo kliknu do jine apky a zacnu se vni hrabat,vyskoci mi (neodpovídá) a musim vse vypnout pres spravce uloh.. nerad bych se vracel na win 10,nikde se nepodarilo podobnou chybu vygooglit,tak se obracim na Vas..predem dekuji za pomoc a rady

Předmět Autor Datum
já si jen tipnu: když jsi instaloval ovladače, vzpomněl sis tak maximálně na grafickou kartu, že jo?…
lední brtník 29.11.2022 11:52
lední brtník
pres program ARMOURY CRATE jsem dostahoval ostatni ovladace chipset a zvuk mi pres ni nesel stahnout…
neurotix 29.11.2022 14:19
neurotix
jedna technická: chipset driver se instaluje před ovladačem grafiky. stačí ten ze stránek výrobce mb… nový
lední brtník 29.11.2022 17:51
lední brtník
Noo ona se ta appka spusti automaticky,jakmile udelate vsechny kroky instalece WIN.tak naskocy (ta a… nový
neurotix 29.11.2022 18:22
neurotix
nejsem úpně rád, když mi lidi lžou. když nainstaluju microsoft windows, tak mi nikdy sama nevyskočí… poslední
lední brtník 01.12.2022 03:01
lední brtník

jedna technická: chipset driver se instaluje před ovladačem grafiky. stačí ten ze stránek výrobce mb, základní deska se roky nemění.
čili shánět zbytečný armoury crate je možná free, cool a in, ale nesmyslné. pokud to nainstaloval ve správném pořadí, no budiž. mám radši věci pod svou kontrolou.

a co to je za nápad chodit pro ovladače do automatických aktualizací a čekat, než v hodinovém pořadí něco stáhnou, to asi nemá cenu řešit.
za mě takto nemá vypadat nainstalovaný systém.

hry nehraju, obs ke streamování své práce nepotřebuju, těžko říct proč má pc pro jeho běh nízký výkon.
můžeš mrknout do prohlížeče událostí (systém, aplikace), jestli tam nejsou červené chyby/konflikty.
taky by to chtělo projít seznam zpomalovačů a bonzovačů: ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby cizích výrobců), scheduled tasks (naplánované úlohy).

Noo ona se ta appka spusti automaticky,jakmile udelate vsechny kroky instalece WIN.tak naskocy (ta asus aurmory ),tim padem jsem tam dal nainstalovat vse co slo,pak jsem dal rucne ten AUDIO co mi nesel a pak po nekolika rr pc uz to slo instalovat ,no a pak sem stahovat ovladace na GPU.. a programy na stremovani a hry..
btw nikde sem necetl,ze by mel takhle nebo onak nainstalovany system vypadat ,to je ciste Vas nazor a ja Vam ho neberu..
mam kompletne nove pc vyskocila mi appka,myslel jsme si ,ze to je nejaky upgrade z AL suite 3 ,no anainstaloval jsem co mi to nabidlo a uznal za vhodne a proste PC neslape jak ma,hledam pomoc u nekoho zkusenejsiho,nechodim sem pro nejake ponizovani a pod..
jinak jsem ted projel ty kroky co jste mi napsal a vubec nevim ktera bije,tak kdyz mi jeste poradite po cem koukat a co stim delat ,tak budu moc rad
zde posilam screenshoty.dekuji

nejsem úpně rád, když mi lidi lžou. když nainstaluju microsoft windows, tak mi nikdy sama nevyskočí appka jiného výrobce: asus armoury crate. nikdy.

při instalaci windows mám předem stažené nejdůležitější ovladače (chipset driver, po něm zbytek jako síťovka, grafika, audio, uisb3, wifi pokud je). nebo mám aspoň po ruce cd výrobce se sice zastaralými verzemi, ale aspoň ten chipset driver tam je.
když je to neznámá deska, nechám instalaci doběhnout a pak si ve správci zařízení přečtu co windows identifikovaly za hw. případně ho určím podle 3.metody a na vedlejším pc si stáhnu ovladače od výrobce.
nikde nezmiňuju čekání na aktualizace co ony samy vymyslí, navíc musím trochu dodržet pořadí instalace.

pořadí instalace ovladačů, už přes 20 let:
1.chipset driver (protože je to základní ovladač co popisuje hw připojený k chipsetu a jeho režimy),
2.doporučuju restart,
3.zbytek v libovolném pořadí (protože ty periferie už na sobě navzájem nezávisí, ale poznává je právě ten chipset)

stejně dobře by to mohly nainstalovat i nějaké automatizované utility pro instalaci ovladačů. ale asi to tak nedělají, protože chyby v prohlížeči událostí\system jako "nvlddmkm" nebo "disk" se vůbec nesmí objevovat.
taky to chce ty chyby rozkliknout, jestli neobsahují nějaký zajimavý popis.
a při chybě disk bych se zamyslel, jestli nemám zděděný starší hdd a pustil si výpis hodnot v crystaldiskinfo, mohlo by to být vážné - a třeba by to vysvětlovalo problémy se zachycováním videa.

prohlížeč událostí:
když potřebuju vidět, jak ty události a chyby náledovaly po sobě, nebo jestli co chybám předcházelo, místo počtu chyb ho potřebuju setříděný podle času...
prohlížeč událostí -> vlevo protokoly windows -> aplikace,systém ... čas restartu či zapnutí bývá vidět v systému jako opakovaná událost eventlog. nejdřív se nahrávají ovladače a startují služby windows.
aplikace: prošel bych si chyby "application error" - co jim těsně předcházelo nebo při čem se opakují. můžou to být chybějící knihovny msvc. nebo jestli jim předchází žluté varování.

autoruns:
vypnutí zcela zbytečných programů po startu bývá v záložce "logon", ten obrázek bohužel obsahuje pohled na naplánované úlohy.
"scheduled task" - asi bych zrušil zatržení u všech nesmyslů od asusu. nvidia je na zvážení, podle mě taky k ničemu. samozřejmě kdo si neumí stáhnout aktualizaci grafiky sám, nechá zatržený updater. za sebe bych zrušil všechno.
co hodnotím kladně je roztažení sloupců tak, aby se dalo něco přečíst, to tu málokoho napadne.

nemusí každý vědět všechno, každý má svůj obor, ve kterém se vyzná. tak aspoň jeden tip: aktivní okno se foukne do schránky přes alt+prnscr. nemusím pak pracně odřezávat co nepotřebuju.

odpovídám později, měl jsem teď trochu jiné starosti než se přít s laikem, co je podle něj jen můj názor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru