Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nové PC

Ten chladič pre M2 disk potrebuješ? Na doske MSI vidím že tam chladič výrobca má. Ohľadom tohto sa nemusíš báť. M2 disky sa síce zvyknú trocha ohriať ale nie je to ani náhodou niečo na štýl CPU/GPU. Odporučil by som to riešiť až potom. Ak budeš počas kopírovania dosahovať teploty nad 70C pre ten M2 disk tak už to môžeš začať riešiť napríklad dokúpením a výmenou za efektívnejší.

S tým QLCčkom to chceš teda risknúť :-D
Aby si rozumel čo sa bude diať. Kúpiš si QLC. Na začiatku bude všetko vpohode na nerozoznanie od TLC. Ak ale zaplníš 10-20% kapacity(toto sa bude rôzniť od daného výrobcu) tak ti klesne výkon tohto SSD na úroveň starého HDD. QLC sú totálne sračky nevhodné na zálohu a to isté na systémový disk. Tu si to pozri: https://www.youtube.com/watch?v=WACyyFF_ci0&t=683s na začiatku budeš kopírovať rovnako ako TLC. Pokles rýchlosti na 500MB/s je normálny aj pre TLC. Potom sa ale stane niečo čo je podstatné. QLC padne a kopíruje 70-80MB/s čiže ešte pomalšie ako HDD. Že ti to nevadí že si počkáš? Čo v prípade že bude systém v tvojom prípade W11 potrebovať niečo prepisovať pri aktualizácii alebo iných procesoch?

W11 nekupuj, správna voľba a monitor ti odporúčam kúpiť s hernými vlastnosťami ak to chceš na hry. Napríklad integrované mieridlá priamo v monitore. Nikdy som takýto monitor nemal ale napríklad v CSku na AWP by to bol luxus. Nemá to každý monitor a treba to overiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny