Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nové PC

Nemusíš všetko brať od CZC ak je niečo vypredané, napríklad ten zdroj od Corsair bol lepšia voľba. Chladič pozri napríklad aj tento: https://www.czc.cz/be-quiet-dark-rock-pro-4/234415/produkt je to konkurent D15 a mierne lacnejší navyše podľa mňa vyzerá lepšie pretože tá predná strana je taká ucelená. Noctua to má také predelené a mne osobne sa to nepáči. Chladiaci výkon bude takmer rovnaký. Dosku si vybral po novom mATX lebo je lacnejšia? :-) Máš klasickú bednu v ktorej bude jednak lepšie vyzerať klasika ATX a taktiež mATX je fakt skôr vhodná do menších PC. Zbytočne tam obmedzuješ hoci to aj teraz nevyužiješ. Odporúčam ti siahnuť po normálnej ATX https://www.czc.cz/asus-tuf-gaming-b660-plus-wifi-d4-ddr4-intel-b660/335631/produkt tam vlastne takmer nič nepriplácaš a ver mi že ak neplánuješ v budúcnosti maličký PC kde by si menšiu dosku využil tak menšiu neber. Hoď si do zostavy https://www.czc.cz/msi-geforce-rtx-3070-gaming-z-trio-8g-lhr-8gb-gddr6/332678/produkt a je to dokonalé. Už nebudeš potom musieť vôbec riešiť hlučnosť, budeš tam mať grafiku o ktorej budeš vedieť že to v tomto ohľade nemôže byť lepšie pretože tá séria od MSI je už dlhé roky v tomto najlepšia. Tie lacnejšie chladiče/vetráky na grafikách nie sú vždy zlé. Len občas je to na nervy keď ti to začne vydávať taký ten nepravidelný zvuk. Dám ti ešte poslednú radu. Daj si pozor na kolidovanie komponentov navzájom. Ten CPU chladič je pomerne veľký, skontroluj z údajov či padne vhod k RAM, musia udávať výšku RAM...
EDIT: tak som sa nato pozrel a v prípade DARK ROCK 4 PRO to môže byť problém. RipJaws V majú 42mm a s týmto chladičom by sa musel vetrák posunúť mierne nahor v koľajničke. Síce nič závažné ale úplne ideálne to nie je. NH-D15S to má trocha lepšie. Tie chladiče sú mega veľké. Nakoniec sa ešte rozhodneš pre toho vodníka :-) Ak ti ide aj trocha o vzhľad tak menší chladič je samozrejme lepší. Inak toto je jeden z dôvodov prečo aktuálne mám radšej AMD. Síce ide zima ale topiť chcem klasicky a nie procesorom od intelu.

Skús si pozrieť túto konfiguráciu: https://www.czc.cz/341757,253619,335631,251524,331697,332678,361133,330236/kody
porovnanie: https://www.youtube.com/results?search_query=5700X+vs+13600K ak si zohľadníš všetky aspekty tak stále chceš intel? Máš tam trocha viac hrubého výkonu ale čo to ostatné? Pozri tie testy, v hrách získaš len niečo navyše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny