Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záložní SSD 4TB Dynamický - Nenalezen !

Měl jsem za to, že jde disk převést zpátky na statický. Ani nevím, co to znamená (nepátral jsem po tom), ale taky se mi někdy podařilo to tak zapnout, a chovalo se to nějak divně, tak jsem to vrátil do normálního režimu.

Zálohy by měly být redundadntní (pokud se mezitím něco se zálohovanými daty nestalo), takže bych pro jistotu vzal jiný disk a na něj ty zálohy vytvořil znova. Pak bych si teprve hrál s tímto diskem.

Chtělo by to adekvátní zálohovací schéma, já třeba jsem minimálně pro dvojí nebo spíš trojí zálohu, aby porucha zálohovacího hw neznamenala takový problém. Taky by bylo dobré, aby jedna kopie byla geograficky jinde. Ale na to budou odborníci. U mě spíš vázne to kopírování záloh, které se mi tvoří. To jsem si uvědomil když mi odešel 4TB pracovní disk a já zjistil, že zálohy jsou naštěstí na jiném disku, ale za to jsou tam od ledna (tj. od té doby jsem je nikam nevypaloval ani nekopíroval), tak jsem to ihned napravil aspoň kopií na dva další počítače. Zase mělo to tu výhodu, že jsem na nový disk je mohl hned extrahovat, aniž bych se prokousával placičkama. Ještě bude otázka, o co jsem přišel, mám nastavené zálohování souborů menších jak několik megabajtů (původně 2 ale to jsem zvětšoval), s vyloučením některých typů souborů (vyloučeno je wav, ts, mp3 a řada dalších), bohužel jak jde vývoj, tak se asi např. některé naskenované dokumenty do toho limitu nevešly. Spíš jde o to, že to, co bylo přesunuté (do přelomu roku) budu muset hledat na BD placičkách, asi si na to založím ještě nějaký externí HDD, aby to bylo lépe dostupné. Zpětně se ukazuje, že jsem inkrementální zálohy (tj. zálohy toho, co přibejvalo) měl čas od času (stačilo by třeba jednou do roka) doplnit nějakou tou kompletní zálohou. Fotografie a rodinná videa jsou v pohodě, ty mají vlastní zálohovací program, navíc už léta ten disk byl tak plný, že to na něm být nemohlo. Po pravdě si lámu hlavu, co všechno na těch 4 TB brutto bylo uloženo (byla tam u řady souborů zapnutá komprese, takže netto to mohlo být o trochu víc).

Letošní rok vůbec byl rokem závad hw. A nejvíc se jich koncentrovalo kolem dovolené. Notebook (závada ventilátoru, která zmizela stejně jak se objevila, ale na její zmizení bylo potřeba celý notebook rozebrat a znova složit) i letitý monitor (naprostá klasika, všechny elektrolyty byly nafouklé a měly zanedbatelnou kapacitu, za to značný sériový odpor a D) se podařilo opravit, ale na opravu disku fakt nemám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny