Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba instalace Windows XP na starší PC

Co si pamatuju, tak instalace windows vista i windows 7 bývala naprosto bez problémů a hlavně rychlá. Narozdíl od XP, které se instalovaly celou věčnost. U sedmiček odpadá i ten potenciální problém s SATA (sedmičky jej už znají). Ale z dotazu na mě dělalo dojem, že se snažíte instalovat XP.

Nevím jestli to windows mají, spíš asi ne, instalátor linuxu měl jako jednu z voleb kontrolu instalačního média, pokud ta neproběhne v pořádku, nemá smysl to ani zkoušet a rovnou vypalovat jiné (pokud lze vyloučit chybu mechaniky a ještě je dobré zkontrolovat stažený soubor (k linuxu bývají kontrolní součty v několika formátech)). Taky je možné, že ten soubor iso je stažený špatně, kontroloval jste ho? Ale pokud by se tak stalo, instalátor by se zarazil na chybě souboru xyz.

Sedmičky potřebujou aspoň giga paměti, přičemž daleko víc je výhodou (verze home umí max 8 giga).

Jak už jsem psal jinde, tipoval bych buď chybu disku DVD (sedmičky snad nebyly na CD, ale to je celkem jedno, placka jako placka) nebo chybu toho staženého souboru. Chtělo by se mi napsat, že mickosoft snad poskytuje nějaký hash, ale když jsem od nich naposledy stahoval, tak kontrola měla spočívat v tom, že soubor má přesně danou velikost (v návodu jak to zkontrolovat byl i printscreen vlastností souboru se zakroužkovaným číslem, prostě návod vyloženě pro blbečky a na nic, protože neodhalí chybu v datech, ale jen neúplně stažený soubor). Ještě by se dalo hledat, jestli nějaké nastavení biosu neni špatně, ale při default nastavení by neměl být problém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny