Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Za jak dlouho se výrazněji začne zpomalovat PC?

Neni to o mobilech versus PC, ale o operačních systémech: Windows, linux, MacOS, iOS, jednoduše všude tam, kde není Android, tě nenutí tak moc, abys to měnil, jak bačkory.

Na PC, na kterém ti běžely WinXP by ti dost možná běžely i Win11, kdyby tam Microsoft nedělal umělé omezení jako TPM nebo prostě neexistence driverů procesoru.
Podobně u iPhonu ti Apple vysloveně nenutí to upgradovat s upgradem nové verze iOS, funguje to dál a to měl Apple průsery s tím, jak uměle zpomaloval starší iPhony, aby je lidi museli měnit za novější.

Oproti tomu na linuxu postavenej Android, to je sračka. Sice ten podklad to linuxové jádro se téměř nemění, ale ta vrstva nad ním, kde už běží samotný Android, tak tu Google mění neustále a programuje to stylem tuhle se něco přidá, tuhle se něco odmaže, prostě neuvěřitelnej chaos, neuvěřitelnej bordel, který pro svižné fungování vyžaduje vcelku logicky stále výkonější hardware.
V tomto ohledu mě docela sere přístup linuxovejch firem, které se tváří, že Android ok, protože přeci je to "linux", ikdyž koncepce Androidu jde proti všem zásadám linuxu. Nechápu, jak mohli v zápalu boje proti Windows dovolit, aby mobilní zařízení ovládl tento paskvil. ]:(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny