Předmět Autor Datum
Otázka by měla znít Corsair nebo Seasonic? ;-) Ale ono nejde jen o značku, záleží na konkrétním mod…
host 15.12.2022 21:10
host
zalman robí dobré chladiče,zdroje sú obvykle katastrofa,corsair lepí nálepky,zdroje reálne nevyrába,…
audax mobile 15.12.2022 21:17
audax mobile
lc power,evolveo,partis s.r.o./eurocase.... Tomu ještě říkáš zdroje? :-D Jinak samozřejmě 100% souh…
Lukas1982 15.12.2022 23:02
Lukas1982
Hloupý dotaz, ale jednoduchá odpověď by byla Corsair. Ani Zalman, ani Corsair zdroje nevyrábí, Zalm…
RedMaX 16.12.2022 03:30
RedMaX
Naprostý souhlas. Navíc potěší i délka záruky. poslední
Lukas1982 16.12.2022 08:05
Lukas1982

zalman robí dobré chladiče,zdroje sú obvykle katastrofa,corsair lepí nálepky,zdroje reálne nevyrába,ale pod svojou značkou najčastejšie predáva oem seasonic,takže keď už, tak corsair je kvalitou úplne niekde inde ako zalman,rozhodne radšej corsair.......dobré zdroje robí seasonic,enermax,delta ,kompletné katastrofy sú lc power,evolveo,partis s.r.o./eurocase....

Hloupý dotaz, ale jednoduchá odpověď by byla Corsair.

Ani Zalman, ani Corsair zdroje nevyrábí, Zalman nakupuje už hotové zdroje a lepí na ně svou značku. Corsair navíc v některých případech zdroj navrhne a u výrobce si ho nechá vyrobit.

Přitom jsou různí výrobci s různou kvalitou produkce a používající různé součástky. Od kvality se odvíjí i cena. Pravděpodobně najdeš teda u obou značek zdroje kvalitní a zdroje nekvalitní. Corsair má v této oblasti lepší jméno, neboť některé Gold zdroje, které nabízel, byly opravdu hodně povedené.

Jinak záleží i na tom, do jakého PC zdroj chceš. Pro kancelářské PC za 15K je zbytečné kupovat drahý zdroj, který se nevyužije. V drahé herní sestavě budeš naopak požadovat kvalitu, aby zdroj při prvním pořádném zatížení neshořel.

Mohu-li dát tip, tak pokud správně vybereš zdroj k účelu, na který ho požaduješ a zároveň nejsi znalec zdrojů a nechceš se hodiny hrabat v recenzích, zkus volit značku Seasonic. Je to výrobce zdrojů, který si zároveň na jméně zakládá a v rámci jednotlivých tříd zdrojů, má poměrně dobré produkty vyvážené kvalitou i cenou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru