Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hloupý dotaz, ale jednoduchá odpověď by byla Corsair. Ani Zalman, ani Corsair zdroje nevyrábí, Zalm…
RedMaX 16.12.2022 03:30
RedMaX
Naprostý souhlas. Navíc potěší i délka záruky. poslední
Lukas1982 16.12.2022 08:05
Lukas1982

Hloupý dotaz, ale jednoduchá odpověď by byla Corsair.

Ani Zalman, ani Corsair zdroje nevyrábí, Zalman nakupuje už hotové zdroje a lepí na ně svou značku. Corsair navíc v některých případech zdroj navrhne a u výrobce si ho nechá vyrobit.

Přitom jsou různí výrobci s různou kvalitou produkce a používající různé součástky. Od kvality se odvíjí i cena. Pravděpodobně najdeš teda u obou značek zdroje kvalitní a zdroje nekvalitní. Corsair má v této oblasti lepší jméno, neboť některé Gold zdroje, které nabízel, byly opravdu hodně povedené.

Jinak záleží i na tom, do jakého PC zdroj chceš. Pro kancelářské PC za 15K je zbytečné kupovat drahý zdroj, který se nevyužije. V drahé herní sestavě budeš naopak požadovat kvalitu, aby zdroj při prvním pořádném zatížení neshořel.

Mohu-li dát tip, tak pokud správně vybereš zdroj k účelu, na který ho požaduješ a zároveň nejsi znalec zdrojů a nechceš se hodiny hrabat v recenzích, zkus volit značku Seasonic. Je to výrobce zdrojů, který si zároveň na jméně zakládá a v rámci jednotlivých tříd zdrojů, má poměrně dobré produkty vyvážené kvalitou i cenou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru