Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WiFi adaptér pro stolní PC

Ahoj, na podněty od vás jsem pořídil repasované PC -Dell OptiPlex 7020 MT. Jako volitelné příslušenství jsem k němu rovnou pořídil USB WiFi nanoadaptér (čili velikostí jen o trochu větší než třeba adaptér pro bezdrátovou myš apod.). Bohužel jsem zklamán z rychlosti připojení, které adaptér poskytuje. Ačkoliv síla signálu k routeru je dle ukazatele ve Windows plná a silná, rychlost připojení (dat) oproti mobilu nebo notebooku je ani ne poloviční, spíš třetinová (měřím ve stejném místě, kde mám adaptér umístěn). Obracel jsem se na obchod, jestli nejde o vychozený nebo vadný kus, ale prý jsou adaptéry vždy nové, mobil a notebook mají větší anténu a router mám mít blíže. A taky mám zkusit přepnout frekvenci na 5 GHz. Přesný typ toho adaptéru jsem nikde nedohledal.
No, tohle mě tedy neuspokojilo a adaptér budu asi vracet. Ale co místo něj?

Mám pořídit jiný USB adaptér? A jaký? S větší anténou? Nebo PCI kartu? A budu ji umět jako neodborník zapojit? Půjde do tohoto PC vůbec zapojit?

Ještě dodám, že rychlost připojení na jiných zařízeních je tak do 40 MBps, takže pořizovat nějaké dražší modely pro vysoké rychlosti asi nemá cenu.

Díky.

PS: Z jistých důvodů nechci do místnosti tahat kabel, tudíž rada pro kabelové připojení není relevantní :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak chceš jednoduché riešenie tak niečo takéto - https://www.alza.sk/tp-link-archer-t3u-plus-d5816401…
KMX 17.12.2022 13:21
KMX
Naco kartu na dosku...to si rovno moze kupit wifi router a pripojit ho kablom v mode klient. poslední
fleg 17.12.2022 15:40
fleg

Ak chceš jednoduché riešenie tak niečo takéto - https://www.alza.sk/tp-link-archer-t3u-plus-d5816401.htm nečakaj ale zázraky. Tieto USB WiFi srandy nie sú úplne najlepšie. Bude to fungovať ale či to bude v potrebnej kvalite signálu.

Trocha zložitejšie ale lepšie riešenie je pridať kartu na dosku - https://www.alza.sk/najpredavanejsie-najlepsie-pci-e-sietove-karty/18864374.htm vyber si podľa ceny a toho čo potrebuješ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru