Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upgrade pc nebo rovnou nový?

Bežná životnosť počítačových komponentov je zvyčajne okolo 5 rokov, takže ak máte počítač už 7 rokov, môže byť rozumné uvažovať o jeho výmene za novší model alebo o zásadnom upgrade. Záleží tiež na tom, aký typ komponentov máte v počítači a aké sú vaše požiadavky na výkon. Ak máte starší procesor a grafickú kartu, môže byť nákup nového počítača výhodnejší ako ich výmena za novšie modely.

Čo sa týka zdroja, bežná životnosť zdroja je okolo 5-7 rokov, takže váš zdroj môže byť stále v poriadku. Je ale potrebné mať na pamäti, že s vekom môže klesať jeho účinnosť a schopnosť dodávať požadovaný výkon. Ak plánujete do počítača pridať novšie komponenty, môže sa tiež ukázať, že váš súčasný zdroj už nemusí byť dostatočne výkonný. V takom prípade by bolo lepšie zvážiť nákup nového zdroja, ktorý bude dostačujúci pre vaše potreby.

Odporúčam preto zvážiť, aký výkon a funkcie požadujete od vášho počítača a podľa toho vybrať najvhodnejšie riešenie. Môže to byť buď nový počítač alebo upgrade súčasného počítača s novými komponentmi. Ak budete upgradeovať komponenty, nezabudnite zvážiť tiež výkon zdroja a či bude dostačujúci pre vaše potreby.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny