Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba při přesunu syst. složky v PC.

Dobrý den!
Stolní PC, W7, 1x SSD, 2x dat. disk HDD.
Datový disk (F) se syst. dat. soubory začal "zlobit", občas "nenaběhl". Dat. syst. soubory byly proto přesunuty na volný disk (E) postupem: karta "Vlastnosti" - "Umístění" - "Přesunout". Vše se zdařilo, až u "Dokumentů" se obsah po chybě při vytvoření N složky zkopíroval, ne uložil přímo na disk. Složku jsem následně /bohužel ne předem/ vytvořil a soubory do ní přesunul. Dokumenty tedy zůstaly na původním disku a jsou také /zkopírovány/ na novém disku E. Podle mého ale u obou umístění nemají charakter systémové složky, na kartě "Vlastnosti" na rozdíl od ostatních syst. složek chybí karta "Umístění". Je to velký problém pro chod a provoz PC, lze to nějak napravit.
Děkuji za rady!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://serverfault.com/questions/8187/whats-the-best-way-to-move-c-users-to-d-users-under-vista-w7…
Nuda 26.12.2022 19:25
Nuda
k jednoduchej realokácii zložiek To je jako jednoduché, když k tomu potřebuješ další program? ----…
RedMaX 27.12.2022 20:18
RedMaX
Děkuji za příspěvek a radu. Pro doplnění: všechny datové soubory a další důležité soubory ze syst. d…
vitovec 27.12.2022 21:09
vitovec
https://support.microsoft.com/cs-cz/topic/chcete-li-zm%C4%9Bnit-um%C3%ADst%C4%9Bn%C3%AD-slo%C5%BEky-… poslední
RedMaX 27.12.2022 23:37
RedMaX

k jednoduchej realokácii zložiek

To je jako jednoduché, když k tomu potřebuješ další program?

-----
Ve skutečnosti to jde řešit uživatelsky přímo z Windows, jenže to má podmínky, nesmí tam zbýt ani žádný skrytý soubor, ani se v tu chvíli nesmí žádný soubor používat, jinak vznikne to, co se mu stalo u té složky Dokumenty.
Někdo může namítnout, že je to hloupé, nepopírám to. Proto tazateli doporučuji vůbec tyto osobní složky nepoužívat. Nechal bych je tak jak byly defaultně na Céčku a na datovém disku se o strukturu složek postaral sám. Nicméně, když už to má tak, jak to má, ať to tak nechá. Mohl by vytvořit úplně novou osobní složku Dokumenty přes ten systémový dialog a soubory z té původní tam přesunout, ale jestli nezálohuje, tak raději ne, ono je to lepší to nějak mít, než se v tom dál vrtat a něco omylem smazat.

Děkuji za příspěvek a radu. Pro doplnění: všechny datové soubory a další důležité soubory ze syst. disku a dat. disku mám zálohovány na dvou místech /ext. disk a ještě třetí disk v PC, na který jsem nyní přesunul soubory z toho vadného dat.disku/.
Zaujalo mne "Mohl by vytvořit úplně novou osobní složku Dokumenty přes ten systémový dialog".Je někde podrobně a srozumitelně popsáno jak to provést? Děkuji!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru