Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 zdroj pre ovládače

přímo od realteku stahuju jen v případě velmi historických desek. jinak mi stačí existující support na jednom místě (u výrobce mb).

ms si představuje, že jediným místem aktualizace ovladačů má být winupdate. intenzívně na to tlačí od win7, od win10 je to dokonce použitelné.
jenže to nepoužívám.
na jeho winupdate zvysoka seru, protože ten nemoudrý výrobce cedníků si představuje, že si také nechám nutit automatické aktualizace ovladačů, jinak nemá winupdate žádný smysl.
ale já nechci donekonečna stahovat bezcenné aktualizace, které mému hw nic nepřináší, a být jen pasívní obětí co čeká, až konečně z winupdate dorazí vadný ovladač. pokud to zdejší troll nezažil, tak zažil prd.

lidi co prd zažili taky žijí ve světě tupých kancelářských pécéček. nejlépe když je jich ve firmě 4-5 druhů.
jenže pokud to není firma pro generování .ppt odpadu, její druhou polovinu dělá výroba. ta nikdy nesmí mít přístup na internet. ani během instalace není možné, aby se tyto pc byť na vteřinu připojovaly kamsi ven z firmy. (vidím, že s hnojem win11,12,13... to bude ještě zajímavé)

pc která spravuju obsahují různé průmyslové řídící karty, o kterých nemá winupdate ani šajn. když to početně tipnem, půl trhu pc jsou firmy, půl z nich výrobní, polovina jejich pc jsou právě průmyslová provedení. a tato 12% minorita vydělává těm .ppt firmám (třeba státní správě) na důchody.

svůj winupdate si teddy může výrobce cedníků strčit kam slunce nesvítí.

------------
ad tvůj komentář pod kterým reaguju:
nikdo zde ti nebrání oba balíky stáhnout a porovnat. ten větší může obsahovat podporu pro další os, podporu pro spoustu jazyků, nebo nepovinnou controlní megautilitu, bez které se ovladač klidně obejde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny