Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 zdroj pre ovládače

Není to složité.

Důvody proč nepoužívám instalaci ovladačů přes exe?
Instalátory ovladačů přes exe jsou jedna velká hrůza.
V případě instalace přes inf člověk může použít i neoficiální zdroje, protože proběhne kontrola podpisu ovladače.
Člověk se vyhne instalaci nechtěných nadbytečných věcí a nainstaluje pouze ovladač.
Člověk pak ví co konkrétně potřebuje za ovladače a co pc používá za ovladače.

Konkrétně u toho AMD chipset driveru...
Od koupi desky 14 měsíců jsem jel na těch třech neaktuálních ovladačích, které nabízí instalačka Windows a WU, bez problému.
Poslední týden jedu na těch aktuálních, taky bez problému.
I toto amd_chipset_software_4.11.15.342.exe je jedna velká hrůza. Má asi 55 MB, je to archiv. Po rozbalení v něm je 2x totožný 6 let starý vc++ x86, jedenkrát x64. Desítky MB knihoven qt kvůli exe na ověření vhodnosti jestli je to určeno pro danou desku... a 10 MB exe s ovladači, ten obsahuje nastavení a msi s ovladači, ten obsahuje 21 ovladačů, které se instalují přes jednotlivé msi (těch je 21 a každý má asi 2 MB... a jsou zbytečné...)... to co je podstatné jsou jednotlivé složky s ovladači, těch je 21. Ten hlavní exe je určen pro hromadu desek, takže pro konkrétní desku je určeno jen pár ovladačů, pro mou 3. Všech 21 složek s ovladači (jen to je potřeba) má 1.32 MB... Jen ty tři mé ovladače na mou desku 320 kB... všechny tři jsou ke stažení samostatně v cab i na MS catalogu (299 kB, 31 kB a 39 kB = jen čistě ty ovladače k instalaci přes inf)...
Jen poznámka, ty z catalogu to WU k automatické aktualizaci nenabízí, netuším proč. Je možné že by to šlo přes ruční aktualizaci ovladače, nezkoušel jsem před týdnem.

Takže suma sumárum, klidně si to instaluj a klidně si to instaluj přes exe... Já to 14 měsíců neřešil vůbec a před týdnem jsem ty tři aktualizoval přes inf. A taky žiju a ty budeš taky :-) Každý ať si to instaluje jak uzná za vhodné :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny