Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno GSM komunikační zařízení pro ovládání teploty - program v ntb nefunguje

V rozvaděči elektriky mám zapojené komunikační zařízení GSM MB95-mini pro hlídání teploty a ovládání akumulaček. Zařízení mi zapojil kamarád a na jeho notebooku pomocí spouštěcího programu nastavil vše potřebné. Kdykoliv se k němu pomocí USB kabelu připojí, tak se mu v programu ukáže, jaký port je připojen a může nastavit, nebo měnit co potřebuje. Pokud nemá připojený kabel, spustí program a klikne do nějakého políčka, program zamrzne, to není problém, pouze jen pro info. Program funguje bez problému už 1,5 roku a chtěl jsem si v něm teď udělat úpravu, ale bohužel vznikl problém.

Když se pomocí kabelu připojím já na svém notebooku a následně spustím program, tak po jednom kliku do jakéhokoliv políčka program zamrzne. Zkoušeli jsme resetovat samotné zařízení v rozvaděči, jak napovídal manuál. Dále výměna kabelu, restart notebooku, ale nic. Problém asi je, že program ten port nenajde. Ve správci zařízení port vidím a je ok. Zkoušeli jsme ho i několikrát přeinstalovat, USB připojit i do dalších třech slotů v notebooku.

Oba máme stejné parametry WIN10 pro, 64bit verze, instalačka programu stejná, jemu to na ntb funguje, mě ne. Kde může být problém netušíme.

Předmět Autor Datum
Zkusil jsi to spustit jako Admin?
Wikan 30.12.2022 22:18
Wikan
Ano
Džem4 30.12.2022 22:21
Džem4
Tak problém vyřešen :puff: Do dvou vteřin po spuštění programu musím rozkliknout a vybrat připojený…
Džem4 30.12.2022 22:59
Džem4
Sice označeno jako vyřešené, ale jen pro zajímavost: jaká je verze USB na notebooku? Neexistuje nově… poslední
host 30.12.2022 23:55
host

Tak problém vyřešen :puff: Do dvou vteřin po spuštění programu musím rozkliknout a vybrat připojený port a pak už program nezamrzne. Opravdu to jsou dvě vteřiny :-) Jak zaváhám, je problém. Takže vyřešeno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru