Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno GSM komunikační zařízení pro ovládání teploty - program v ntb nefunguje

V rozvaděči elektriky mám zapojené komunikační zařízení GSM MB95-mini pro hlídání teploty a ovládání akumulaček. Zařízení mi zapojil kamarád a na jeho notebooku pomocí spouštěcího programu nastavil vše potřebné. Kdykoliv se k němu pomocí USB kabelu připojí, tak se mu v programu ukáže, jaký port je připojen a může nastavit, nebo měnit co potřebuje. Pokud nemá připojený kabel, spustí program a klikne do nějakého políčka, program zamrzne, to není problém, pouze jen pro info. Program funguje bez problému už 1,5 roku a chtěl jsem si v něm teď udělat úpravu, ale bohužel vznikl problém.

Když se pomocí kabelu připojím já na svém notebooku a následně spustím program, tak po jednom kliku do jakéhokoliv políčka program zamrzne. Zkoušeli jsme resetovat samotné zařízení v rozvaděči, jak napovídal manuál. Dále výměna kabelu, restart notebooku, ale nic. Problém asi je, že program ten port nenajde. Ve správci zařízení port vidím a je ok. Zkoušeli jsme ho i několikrát přeinstalovat, USB připojit i do dalších třech slotů v notebooku.

Oba máme stejné parametry WIN10 pro, 64bit verze, instalačka programu stejná, jemu to na ntb funguje, mě ne. Kde může být problém netušíme.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny