Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Q-flash plus bios update nefunguje

Teraz nedávno som robil Q-flash a šlo to vpohode podľa návodu https://www.youtube.com/watch?v=YVHa46UoM0A
Máš tam dokonca plusko čiže vôbec nepotrebuješ zapájať CPU/RAM do dosky. Existuje aj Q-flash bez pluska a v tom prípade potrebuješ tieto komponenty. Tebe to ale netreba... Na fleške som nechal len ten premenovaný súbor podľa návodu. Stlačil som tlačidlo na flash snáď sekundu som to trocha podržal. Začalo to blikať čo znamená že to začalo pracovať. Musíš počkať a radšej si treba dať rezervu. Oni udávajú 4-5min ale v mojom prípade som to dokonca stopoval a bolo to niekoľko minút dlhšie. Do istoty to kľudne nechať aj 15 minút, nič nepokazíš ak počkáš. Napadlo mi či si nespravil chybu s tým FAT32 alebo si vypínal/zapínal ešte pred ukončením toho procesu. Môžeš skúsiť vybrať CR batériu, potom stlač 20x tlačidlo zapnutia PC, môžeš aj dlhé stlačenia. Malo by to resetovať BIOS. Na doske máš aj možnosť resetovať BIOS spojením dvoch kontaktov. Toto skúšaj až ako posledné a poriadne si to naštuduj.

EDIT: skontroluj si názov dosky vrátane revízie(napr rev1.0 alebo rev1.1). Musí to sedieť presne a musíš sťahovať BIOS presne pre danú dosku. Číslo dosky aj revízie máš priamo na doske napísané alebo aj na krabici od dosky. Mne sa nedávno stalo že som objednal dosku a na faktúre som mal iné číslo revízie ako som dostal. Skontroluj to.

Skontroluj si či sú napájacie 24pin a 8pin poriadne zapojené. Musíš to dať nadoraz aby zapadla západka. Do dosky aj do zdroja na doraz zatlačené... Zdroj si nezabudol pri flashovaní biosu zapnúť? V rýchlosti som to pozrel a máš tam na doske 2 tlačidlá. Stlač konkrétne tlačidlo pre Qflash+ poriadne a drž sekundu nech máš istotu že to je naozaj stlačené.

V monitore si nastavil správny HDMI alebo DisplayPort? Občas sa stane že niekto zapojí na nesprávny výstup. Máš HDMI/DP výstupy na MB a tiež z GPU. Tie čo sú na MB sa používajú pre CPU/APU. Keďže máš normálnu grafiku tak zapoj do nej. Neber to v zlom že taká blbosť ale chybu spraví každý. Mne sa kedysi dávno stalo že som nemohol spustiť novopostavený PC a nakoniec som zistil že zdroj je vypnutý :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny